Procesul lui Vîntu fără Vîntu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu e în regulă ce face domnul Sorin Ovidiu Vîntu! Amestecă justiţia cu medicina, iar asta sună a înşelătorie.

Nicio diferenţă între un olog care-şi foloseşte infirmitatea pentru a stoarce bani prin tramvaie şi un bolnav care se refugiază în spital ca într-o cazemată inaccesibilă judecătorilor.

Nu încape îndoială că Sorin Ovidiu Vîntu are serioase probleme de sănătate. Ne-a confirmat-o însuşi medicul austriac plătit de mogul ca să-l consulte la domiciliu. Acelaşi medic ne-a mai spus însă ceva: afecţiunile domnului Vîntu pot fi tratate şi în spitalele din România.

Onestitatea doctorului Thomas Brunner s-a ciocnit frontal cu stilul alunecos al afaceristului Sorin Ovidiu Vîntu. Acesta tocmai se străduia să convingă instanţa că trebuie neapărat să se trateze la Viena, altfel...

Săptămâna trecută, colegul Laurenţiu Mihu de la „România liberă" a scris un editorial cu titlul „Exclusiv: Vîntu se va îmbolnăvi pe 25 ianuarie".

Afaceristul a reacţionat printr-un comunicat ţâfnos, vadimist pe alocuri, zugrăvindu-l pe ziarist ca pe un diavol cu cinci coarne.

Realitatea îl confirmă însă pe Laurenţiu Mihu şi îl pune într-o postură jenantă pe Sorin Ovidiu Vîntu. Da, chiar aşa s-a întâmplat: patronul Realitatea TV (fost; actual?; viitor?) s-a internat în Spitalul Floreasca pe 24 ianuarie, ştiind că este aşteptat la tribunal pe 25 ianuarie.

Vîntu îşi deplânge acum lipsa de credibilitate. Vaaaaai, săracu'! Se visează un fel de Neagu Djuvara, convingător şi înţelept, după ce a nenorocit 300.000 de oameni în megaescrocheria FNI şi a transformat jurnalismul într-o reglare de conturi de tip mafiot. Mai grav, mizând pe puterea diavolească a banului câştigat prea uşor, a distrus cariere şi reputaţii de gazetari care însemnau ceva.

Şi tot Vîntu, în comunicatul de exorcizare a lui Laurenţiu Mihu, trimite o săgeată veninoasă şi spre Justiţia care a cam început să nu-l mai asculte. Cu infailibilul său spirit de observaţie, afaceristul a constatat „eforturile stridente ale judecătoarei Camelia Bogdan de a minimaliza şi ridiculiza starea mea de sănătate". Judecătoarea se face vinovată că nu-i ridică lui Vîntu interdicţia de a părăsi ţara. Dar parcă tocmai zicea doctorul Brunner că afecţiunile pacientului său pot fi tratate şi în România...

Întrebare: dacă tot se consideră nevinovat, de ce-o face Vîntu toate exhibiţiile astea pentru a evita întâlnirea cu judecătorii? De ce transformă el procesul lui Vîntu într-un proces fără Vîntu? Eu ştiam că oamenii oneşti abia aşteaptă să-şi dovedească nevinovăţia.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite