Politica e proxenetă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine zicea că politica e curvă? Uneori e de-a dreptul proxenetă!

Întrebare-cheie la „Vrei să fii miliardar?": ce poate face un deputat, acuzat de şantaj, cu cei 500.000 de euro pe care procurorii i-au stabilit drept prejudiciu? Variante: 1. îi donează unei case de bătrâni; 2. porneşte o afacere; 3. îşi ia o casă pe Coasta de Azur; 4. joacă toţi banii la cazinou; 5. apelează la un proxenet să-i aducă 1.000 de curve.

Răspunsul corect este... cinci! Doamnelor şi domnilor, aşa vine socoteala: dacă pe tânărul Dan Păsat (42 de ani), ilustru deputat penal din pepiniera PDL, trimis în judecată pentru fapte de esenţă interlopă, l-au costat 1.000 de euro două prostituate - deci, în medie, 500 de euro bucata -, înseamnă că în suma imputată de procurori intră, matematic, exact o mie de patrioate de pe centură. (Am socotit totul fără discount; dacă am greşit, să fie păcatul meu!)

Pentru a fixa mai bine personajul, să ne amintim o întâmplare: Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut Camerei Deputaţilor aviz pentru arestarea lui Dan Păsat, însă parlamentarii au respins solicitarea pe 8 februarie 2011. Şi bine au făcut, pentru că dacă i-ar fi lăsat pe procurori să-l încătuşeze pe junele Păsat, ar fi fost grav afectat nivelul de trai în industria prostituţiei. Multe tinere de perspectivă, care se antrenează pentru a face saltul spre boscheţii din Cipru, Spania sau Italia, ar fi suspinat după banii lui Păsat. Şi ele, şi proxeneţii lor.

Ce-ar fi să-l cunoaştem mai bine pe junele introdus în Parlament de PNL şi preluat cu bucurie de PDL? Astfel, poate că se va găsi cineva, din cele două partide, să ne explice şi nouă prin ce s-a remarcat tânărul coţcar pentru a deveni mare demnitar. Ce servicii a făcut şi mai ales cui?

Dan Păsat a fost interceptat în timp ce-i solicita femei uşoare unui om de încredere al său, care acum este cercetat pentru proxenetism. Deputatul „ochea" dame de companie pe site-uri porno, apoi îşi trimitea amicul să le „închirieze" pe sute de euro.

Dar limbajul, doamnelor şi domnilor, limbajul e totul! „Păi, explică-mi, sunt amândouă ca lumwea sau cum?", „Da' arată astea, au forme ca lumea, sunt... arată bine, au cur, au ţâţe, au astea, sau sunt femeia-şnur?", „Ce, e grasă, ce-i cu ea?", „Care, aia mai nasoală sau aia mai bună?"

Cum să-i ridici imunitatea parlamentară unui asemenea personaj? Că, dacă-l laşi fără imunitate, îl hărţuiesc toate autostopistele de pe centură, să le dea banii pentru prestaţie! Or, domnul deputat are griji mult mai înalte: să facă legi pentru 20 de milioane de oameni, să ţină discursuri de la tribună...

Nu-i uşor să fii patriot în ţara asta! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite