Poftiţi la bani cu nesimţire!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când e vorba de bani, carevasăzică de „ochiul dracului", bravii noştri patrioţi se fac frate cu „ucigă-l toaca".

Omenia se evaporă ca şi cum n-ar fi existat, iar obrazul se îngroaşă până la a deveni şorici.

O doctoriţă din nordul Moldovei a dus tradiţionala şpagă la cote apocaliptice. Liliana Teodoriu (52 de ani), şefa comisiei de evaluare de la Casa de Pensii Botoşani, scotea pensionari pe caz de boală mai iute decât scotea Iosefini iepuraşi din pălărie. Reţeta era simplă: îi dădeai cucoanei o sumă egală cu pensia pe o lună şi-ţi găsea o boală care să-ţi aducă poştaşul la poartă timp de un an. Trecea anul, mai dădeai o şpagă, iar te îmbolnăveai.

Şase feţe luminate de la Primăria Deva se vor bronza în sudul Franţei. Pe bani publici, evident. O sumă frumuşică: 35.000 de lei - aproape 6.000 de lei pe cap de turist bugetar. Oficial, motivul deplasării îl constituie participarea la un festival medieval, găzduit în peri-oada 21-30 iulie de localitatea Entreveaux, situată la 45 de kilometri de Coasta de Azur. Cei şase sunt: primarul Mircia Muntean (UNPR), viceprimarul Marcel Morar (PNL), consilierii locali Carol Panduru (PNL), Ana Mermezan (PRM), Mircea Birău (PDL) şi referentul Carmen Vel-niciuc. Dacă era şi PSD, aveam tot spectrul politic. Nu-i nimic, social-democraţii vor recupera la tura următoare.

Carmen Eugenia Negoiţă, soţia primarului Liviu Negoiţă de la Sectorul 3 al Capitalei, este vicepreşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) din noiembrie 2007. Această funcţie i-a adus anul trecut, doar din salariu, 423.548 de lei (peste 100.000 de euro). În ăst' timp, dl Negoiţă a încasat de la Primărie 46.005 lei (aproape 11.000 de euro), adică de 9 ori mai puţin decât scumpa sa soţie. Sigur, banii ajung tot acasă, iar doamna Carmen n-o fi ajuns mare şefă la CNVM fără sprijinul generos al soţului. S-or fi împuţinat oamenii capabili în ţara asta, iar pe puţinii rămaşi îi găseşti în dormitor...Mai poftiţi pe la noi şi mâine, că venim cu noi cazuri de nesimţire bugetaro-porcească!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite