Perverşii din Carpaţi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inteligenţa pervertită creează monştri. Iar la capitolul ăsta, unii compa­trioţi ai noştri sunt al naibii de inteligenţi. Sunt lângă noi, printre noi, iar pentru a-i vedea trebuie doar să deschidem ochii!

- În 2001, la 25 de ani, gălăţeanul Viorel Pleşcan a fost dat în urmărire internaţională. Condamnat la opt ani de închisoare pentru escrocherii în serie, tânărul a fost de negăsit. Părea că l-a înghiţit pământul. Te puteai gândi că se ascunde prin Brazilia sau Paraguay, precum naziştii după cel de-al Doilea Război Mondial. Ori prin Indonezia, ca „fugarul FNI" Nicolae Popa. La scurt timp, în Piatra Neamţ a apărut un tânăr cu mari ambiţii în televiziune: Viorel Andrei. Acesta a devenit o mică vedetă locală, ajungând director de televiziune şi realizator de emisiuni. Să vezi ce-i mai tăvălea pe cei care atentau la banul public... Un justiţiar şi nimic altceva. Până de curând, când a fost depistat gonind prin Buzău cu 155 km/oră. La o verificare atentă, poliţiştii au descoperit că Viorel Andrei este una şi aceeaşi persoană cu Viorel Pleşcan! Cică şi-a schimbat numele prin însurătoare, dar certificatul de căsătorie e de negăsit. Iar sursele prosperităţii sale seamănă cu escrocheriile din urmă cu zece ani. Vedeta TV nu lua bani de la televiziune, ci semna contracte de publicitate cu instituţii de stat. Vrei protecţie? Plăteşti! După toate normele, asta se numeşte şantaj. Dar nu l-au înfundat nici escrocheriile, nici şantajul, ci o slăbiciune măruntă:  boala vitezei. Dacă tot îşi luase Mercedes...

- Un fost reprezentant al clientelei politice, Marian Mihalache (49 de ani) de la PDL Hunedoara, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în Irlanda, pentru că şi-a măcelărit fosta iubită. Ştiţi cât a durat procesul din Dublin? Exact 14 zile! Între 4 şi 17 februarie, justiţia irlandeză a audiat martorii, a administrat probele şi a dat verdictul. Să ne mai amărâm făcând comparaţii cu procesele interminabile din tribunalele româneşti?

- La noi, cazuri chiar mai grave nici măcar nu ajung în instanţă. Sunt blocate la nivelul procurorilor sau al poliţiştilor. Iată-l, paregzamplu, pe domnul Bercea Mondial: 119 dosare specifice activităţilor mafiote (cămătărie, tâlhărie, şantaj etc.) n-au fost suficiente pentru ca temutul interlop să fie deranjat de justiţia română. Mai des l-am văzut în ipostaze mondene, botezându-şi copiii şi nepoţii în prezenţa unor lideri politici sau a unor procurori şi judecători. I s-a înfundat abia la a 120-a încercare. Dar punem pariu că nu va suporta prea mult regimul de detenţie?

- Ultima fiţă culinară: şorici tatuat. Tâmpenia a fost inventată de un belgian şi preluată de chinezi, care, simţind mirosul banilor, au creat ferma porcilor tatuaţi, lângă Shanghai. La o aşa nerozie, tot ce mai lipsea era o blasfemie: şorici tatuat cu Fecioara Maria. Un elveţian a dat 150.000 de euro pe o bucată de şorici pe care era imprimat chipul mamei Mântuitorului. Dacă spunem că şi negustori, şi cumpărători au dat în mintea porcului, jignim animalul.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite