Pap-pac, cu Vîntu şi Ghiţă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătul să mai aştepte ziua când un regizor deştept de la Hollywood îl va distribui în rol de pistolar într-un film western, Sorin Ovidiu Vîntu şi-a făcut propria casă de producţie.

Iar rezultatele sunt spectaculoase: în doar şase luni, cineastul Vîntu a turnat două episoade mortale, în care rolul principal îl joacă el însuşi.

Prima parte s-a derulat în primăvară, când explozia naturii îndeamnă nu doar la plimbări prin pădurile patriei, ci şi la îngropăciuni în dealurile Moldovei. Căci iată ce vorbe mieroase îi turna în ureche dl Vîntu partenerului său de la Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, pe 2 aprilie 2011, în parcarea unei benzinării: „Ca tine, la modul cel mai serios, am îngropat prin dealurile de prin Moldova. Prietenul tău Măgureanu îţi poate confirma că mi-a dat OK-ul să împuşc rackeţii... Şi am împuşcat sute, nu zeci. Şi când spun «împuşcaţi», mă refer la propriu". Apoi: „Iniţial, pe cuvântul meu că am vrut să-ţi administrez lecţia maximă". Şi-ncă una: „Eu nu glumesc cu astea. M-am gândit după aceea că ai venit cu inima deschisă. Fii atent aici. Ţi-au şuierat gloanţele pe la urechi. Mă refer la propriu. Când ai vorbit de moarte, ţi-am spus să nu vorbeşti de ce nu ştii. Deci, bătrâne, la propriu m-am gândit!".

Ieri s-a consumat episodul 2. Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, în faţa judecătorilor, că, de fapt, Sebastian Ghiţă a încercat să-l asasineze pe el, şi nu invers! Iar pentru ca totul să capete un aer sinistru, aşa cum se cere la o producţie hollywoodiană, părintele FNI a indicat şi ziua în care trebuia să devină martir: 13 aprilie 2011. Pentru ca efectul să fie maxim, mai lipseşte doar pisica neagră.

Carevasăzică, 13 aprilie. Asta înseamnă că Ghiţă a avut nevoie de 11 zile pentru a-i întoarce serviciul partenerului său: m-ai ameninţat în parcare, trimit băieţii să-ţi aranjeze freza. Aşa zice Vîntu, dar înregistrarea adusă în ajutor nu-l ajută. Frânturi de fraze incoerente, din care se poate înţelege orice, mai puţin că asistăm la pregătirea unui asasinat.

Încet-încet, nu mai pricepem cine pe cine vrea să mierlească: Vîntu pe Ghiţă sau Ghiţă pe Vîntu? Căci fiecare zice despre celălalt că e stafia lui Al Capone, dar amândoi sunt veseli şi plini de viaţă.

În vârtejul turnării acestui film de Oscar, regizorul Vîntu a uitat să ne explice un singur lucru: de ce a aşteptat aproape jumătate de an pentru a-l da în fapt pe odiosul asasin. Se temea, probabil, că-i fură vreun impostor scenariul şi fuge cu el la Robert de Niro, pentru a-i fura domnului Vîntu dreptul la glorie. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite