O stafie comunistă bântuie vilele de la Izvorani

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciomăgeala mediatică a soţilor Columbeanu, aflaţi la concurenţă cu maneliştii din telenovela Zăvoranu, a scos la lumină un personaj deloc monden şi total abject: Ion Columbeanu.

Aţi ghicit, este tatăl celebrului Irinel - voinicul acela supranumit, pe rând, Mirinel (când a cumpărat doi metri de picioare), Virinel (când poza în crai cu mintea crăcănată), Divorţel (când picioarele de doi metri şi-au declarat independenţa) sau Irinet (când uriaşul de la Izvorani plasa pe internet filmuleţe făcute în sufragerie).

Vorbim, aşadar, despre bătrâna coţofană comunistă Ion Columbeanu. În cei 40 de ani petrecuţi de acesta în Secretariatul General al Guvernului se află şi originile averii colosale cu care feciorul său ademeneşte tot felul de corvete de uscat. Ion Columbeanu a manevrat în Palatul Victoria din 1959 până în 1998, trăgând sforile şi pe vremea stalinistului Dej, şi pe cea a durului Ceauşescu, şi sub Roman, Stolojan, Văcăroiu sau Ciorbea. Au fost în total 16 guverne, dar marea pleaşcă a vieţii lui a constituit-o tranziţia de la comunism la capitalism. Atunci s-au făcut marile averi, atunci s-au dat marile tunuri! Important era să te afli la butoane şi, în plus, să ai gena parvenirii. Nu oricine are stofă pentru aşa ceva!

Discret de-a lungul atâtor ani în care a adunat ca hârciogul, Ion Columbeanu s-a dat în stambă acum, la bătrâneţe. Dotat cu o pălărie de comunist ilegalist şi cu nişte ochelari fumurii, de şmecher al tranziţiei, tăticul lui Iri s-a stropşit la ziariştii adunaţi ciopor la Izvorani: „Voi sunteţi de vină! Aţi destrămat o familie! Din cauza voastră s-au despărţit!". Cine-s victimele barbariei gazetăreşti? Copiii ăştia, Monica şi Irinel. Sigur, ea nu prea e o doamnă, pentru că - zice bătrânul guzgan cu apucături de prim-secretar de partid - "e o scorpie, o bestie ordinară". Auzi, limbaj de om care a lucrat 40 de ani la Guvern... Plus reacţia sa la vederea unor reporter de la Kanal D: s-a repezit la ei, i-a înjurat şi i-a scuipat.

Însă bătrânul macac are certe calităţi paterne. Îi poartă de grijă fiului său, pe care bestia Monica "dorea să-l distrugă; dacă mai rămânea soţie, îi punea şi otravă, arsenic sau altceva în cafea". Ascultaţi-l pe experimentatul activist, care a făcut şi a băut multe cafele la viaţa lui, în culise extrem de periculoase...

Gândirea de politruc îl trădează şi acum, când are 85 de ani. Întrebat dacă nu se teme că fiul său ar putea să ajungă la închisoare pentru că nu respectă o decizie judecătorească, seniorul a replicat: „La puşcărie din cauza unei curve?! E imposibil!". Reţineţi: e imposibil! Etica socialistă nu permite unei tovarăşe cu morală îndoielnică să-i provoace probleme juridice unui tovarăş dedicat propăşirii clasei muncitoare şi înaintării României spre cele mai înalte culmi ale capitalismului!

Dar furia de activist a Columbeanului-şef mai răbufneşte o dată. Referindu-se la Monica şi la sora ei - altă corvetă de uscat -, tăticul lui Iri strigă apoteotic: "Am să cer o ordonanţă prezidenţială să dispăreți din Bucureşti!". Domnule, să nu mai calce neam de neamul lor prin Capitală! Ultimul personaj cunoscut care a primit o asemenea restricţie a fost Miron Cozma, în urma numeroaselor mineriade banditeşti. Se vede treaba că bietul Iri s-a simţit, cu Moni în casă, ca la mineriadă... El cu "Fără violenţă!", ea cu bastoane, lanțuri şi târnăcoape...

De mult n-am mai văzut un comunist sadea în acţiune! Ion Columbeanu mi-a amintit de specia care ne-a terorizat până în decembrie '89. Câteva stafii încearcă să ne dea fiori şi astăzi, dar tot ce reuşesc este să se facă de râs. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite