Noi suntem demni: ne asociem doar cu hoţii noştri!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

E criză şi economia nu mai duduie de mult.

În schimb, duduie tribunalele. Pungaşi de toate calibrele caută să-şi salveze pielea, dar sunt nevoiţi să ofteze: unde e paradisul fărădelegilor de altădată? Încet, dar sigur, se strânge laţul.

Camera Deputaţilor a votat ieri ridicarea imunităţii parlamentare a lui Mihail Boldea, deschizând astfel calea procurorilor spre percheziţia imobiliară, reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului UNPR (ex-PDL). Spre cinstea lor, deputaţii coaliţiei de guvernare (PDL-UNPR-UDMR) şi vreo două duzini de parlamentari ai Opoziţiei (PSD-PNL) nu au încercat să-şi protejeze colegul, ci l-au predat Justiţiei fără tradiţionalele tertipuri politicianiste. Partea proastă e că PDL a adus în Parlament un asemenea specimen, dovedind că are mari probleme la politica de cadre.

Puşcăriabilul Mihail Boldea ne-a oferit o mostră de nemernicie chiar pe ultima sută a imunităţii sale. „Asta este Justiţia în România? E de trăit în România? Eu în România nu mai stau! După ce am terminat, nu vreau să mai candidez, nu mă mai interesează politica, nu mă interesează această mizerie din Justiţie, vreau doar să plec din România! După ce se termină acest dosar, vând ce mai am şi-am plecat, nu mai stau aicea. Recomand tuturor românilor: «Plecaţi, fraţilor, din România!»"

Mult tupeu sălăşluieşte în carcasa acestui individ! Carevasăzică, procurorii ni-l prezintă ca pe un mafiot sadea, aflat pe mână cu traficanţii de oameni şi degrabă spălătoriu de bani murdari, iar el pozează în victimă. Şi ne spune că nu mai e de trăit în România. Asta chiar e o veste bună: că pentru alde Boldea nu mai e de trăit în România. Pungaşul ne mai spune că imediat după încheierea dosarului ne va spune bye-bye. Să sperăm că Justiţia nu-i va permite să plece prea curând, ci îl va ţine cât mai mult în pensionul Jilava...

Ieri a fost o zi grea şi pentru Adrian Năstase. Cum pronunţarea sentinţei în cazul „Zambaccian" a fost amânată, rămânem cu regretul inculpatului privind implicarea familiei sale în acest dosar. Se referea, evident, la Dana Năstase, aflată şi ea pe banca acuzaţilor. Este duioasă grija domnului Năstase faţă de liniştea soţiei sale, dar trebuia să se gândească la asta când era cocoş pe grămada de gunoi a guvernării. Căci nu procurorii au implicat-o în afaceri dubioase, ci însuşi Adrian Năstase!

În acest timp, referindu-se la posibilitatea revenirii PSD la lucrările Parlamentului odată cu votul din „cazul Boldea", Victor Ponta a spus: „Nici vorbă, pentru că nu vrem să ne asociem cu hoţii". Parţial corect. Fraza completă ar fi sunat aşa: nu vrem să ne asociem cu hoţii lor; noi suntem demni, ne asociem doar cu hoţii noştri! 

Grigore Cartianu este redactor-şef ''Adevărul''

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite