Ne-aţi vrăjit, vrăjitoarelor!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe ne-or lipsi nouă, românilor, dar nu ne putem plictisi o clipă!

Aici, la întretăierea civilizaţiilor, unde Occidentul şi Orientul joacă alba-neagra de vreo două mii de ani, trăim între vrăjeală şi vrăjitorie.

Păcat că nu mai trăieşte Nea Nicu, să vadă cum Casa Poporului este asediată cu cărţi de tarot, busuioc, vârtelniţă cu fuse şi un bol cu apă sfinţită.

Numai bine nu i-a fost deputatului rrom Nicolae Păun, care a îndrăznit să propună o lege a vrăjitoriei! Dacă nu şi-o fi pierdut bărbăţia până acum, atunci sigur va rămâne fără ea în următoarele zile, pentru că blestemul unei vrăjitoare s-a abătut asupra sa: „Aici am apă sfinţită, adunată de la 99 de izvoare. Dacă îl stropesc, îl las fără potenţă pe toată viaţa!"

Venite să-l „amuţească" şi să-l „încremenească" pe duşmanul lor, vrăjitoarele au întâmpinat o puternică rezistenţă din partea forţelor de ordine, care, deşi temătoare să nu fie aruncată anatema asupra lor, au încercat totuşi să le legitimeze. Ele s-au prezentat - Sidonia, Sultana, Atena, Câmpina, Regina Cleopatra a Magiei... -, dar cu actele stăteau mai prost. Atunci s-a auzit gura unei matracuce, sărită în ajutorul colegei sale: „Ce buletin? E cunoscută, cum poţi să spui că nu are buletin?!"

Important e că, în apropierea zidurilor palatului, blestemele s-au amestecat cu vrăjile, cu rugăciunile, cu incantaţiile. Şi, evident, cu momentele de PR: „Aicea avem o apă sfinţită dăscântată, să-i legăm gura"; „Dacă domnul Păun a ajuns aicea şi nu s-a mulţumit, o să părăsească acest palat. Prin dăscântecele şi ritualurile noastre, nu o să mai aibă scaunul acesta"; „Aşa cum am trimis pisica cu argintul viu în Parlament, aşa voi trimite broştile cu argintul viu şi cu aţă roşie, înnodat"; „O să-i amuţim pe toţi care mai încearcă să oprească moştenirea noastră din generaţie în generaţie"; „Fugi, rău! Să se potolească răul şi urâtul! Să rămână Parlamentul curat şi minunat!". Ce-i drept, cu ultima vrajă am cam fi de acord şi noi...

O reporteriţă a îndrăznit să-i atragă atenţia unei vestite vrăjitoare că ţine în mână exact un borcan de murături. „Iubita, asta este licoarea specială adusă, care voi învârti această vârtelniţă să se învârtă răutatea asupra lor!", a lămurit-o experta.

Ei, dar să vezi belea: nici nu apucară vrăjitoarele să-l amuţească pe deputatul Păun, că asupra lor se pogorî nenorocirea. Jăndarii, mamiţo! Mascaţii, neicusorule! Reginele şi prinţesele magiei - Vanessa, Melissa... - fură luate pe sus cu vârtelniţă cu tot, să dea socoteală pentru arginţii vii cu care şi-au înşelat clienţii. Dar ce clienţi! Oana Zăvoranu, 450.000 de euro - să trăiască! Fosta nevastă a lui Cristi Borcea, 400.000 de euro - n-a mâncat, n-a băut, să trăiască! Bănel Nicoliţă, 100.000 de euro - să fie sănătos, să-l iubească franţuzoaica! Şi tot aşa, de la Inna la Corina Chiriac, de la Amalia Năstase la Monica şi Irinel Columbeanu... Plus niscaiva politicieni, ale căror nume se află încă la secret, dar când se va rupe vraja...

Că ţara e plină de fraieri, asta o ştiam de mult. Că unii mai au şi bani de nu pot să-i ducă, şi pe asta o ştiam. Dar că până şi nişte vrăjitoare analfabete au ajuns să ne vrăjească, asta ne jigneşte profund! Carevasăzică, ele sunt în stare să te lase fără bărbăţie, dar nu pot opri mascaţii să le bage-n dubă.

Doamne, apără-mă dă farmece şi dă dăscântece, că mi se înnoadă toate alea!

Grigore Cartianu este redactor-şef ''Adevărul''

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite