Mulţumim, domnu’ Păsat, ne-aţi făcut de rahat!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Iacob-Ridzi şi Dan Păsat - acestea sunt noile nume pe care România le propune Europei la capitolul „Justiţie şi nu prea". Până mai ieri, emblema justiţiei leşinate era Adrian Năstase.

Ultimul raport interimar al Comisiei Europene este, în linii generale, pozitiv. „Guvernul" de la Bruxelles apreciază că România a progresat în reformele justiţiei şi a urmat majoritatea recomandărilor făcute de oficialii europeni după ultima evaluare. Cele mai multe laude le atrage, ca de obicei, Direcţia Naţională Anticorupţie: „În ultimele şase luni, DNA şi-a menţinut recordul convingător la investigarea cazurilor anticorupţie," consemnează raportul.

Veştile proaste au legătură cu spectrul politic. Comisia Europeană n-a uitat dosarele îmbătrânite prin instanţe: „În judecarea cazurilor de corupţie la nivel înalt nu s-au înregistrat evoluţii importante în instanţă de la ultima evaluare".

Marea ruşine cu care a trebuit să defilăm la Bruxelles vine însă din trecutul recent: cazurile Ridzi şi Păsat. Cei doi deputaţi ai PDL au ţinut cu dinţii de imunitatea lor parlamentară, colegii lor din coaliţia de guvernare i-au protejat cât a fost nevoie, iar Opoziţia a făcut un joc politicianist care a lăsat PDL-ul în ofsaid şi a transformat România în copilul tembel al Europei.

E bine ca populaţia votantă din Valea Jiului şi cea din judeţul Giurgiu să ia aminte: reprezentanţii lor în Parlament au sacrificat interesul a 20 de milioane de români pentru interesul a doi inşi care fug de justiţie. Alegătorii au fost vânduţi precum tinerii africani, pe vremuri, în târgurile de sclavi.

O notă proastă şi pentru partidele care i-au adus pe cei doi în Parlament: PDL („căminul" doamnei Ridzi) şi PNL (sub steagul căruia a fost ales Păsat, înainte de a dezerta la PDL). Ce ne-am fi făcut noi fără aşa tineri de ispravă în forul legislativ al României? 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite