Mircea Mondialu’

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa cum Adrian Năstase şi Mircea Geoană au avut parte de neveste capabile să-i împingă în păcat şi să le bată cuie în coşciugul politic, tot aşa, Traian Băsescu a fost blagoslovit de Dumnezeu cu un frate capabil să-l bage în belele cât casa de mari.

Uneori ai senzaţia că Mircea Băsescu, acest Tândală al familiei prezindenţiale, face tot posibilul să-şi compromită fratele de la Cotroceni. Chiar şi inamicii politici ai lui Băsescu I ar putea admira eficienţa nocivă a lui Băsescu II.

Ultima năzdrăvănie a lui Mircea Băsescu este cumetria cu un interlop periculos: Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu'. „I-am botezat nepoata, care-i problema?!", a întrebat la Constanţa, cu o aparentă naivitate, prostănacul familiei Băsescu.

Să-i răspundem totuşi la întrebare. Nu, domnu' Mircea, nu e nicio problemă că aţi botezat un copil. Felicitări, e o faptă creştinească! O să ajungeţi în Rai.

Şi totuşi, e problemă, domnu' Mircea. Cel care v-a propus să-i botezaţi nepoţica nu e un rumân oarecare, ci un individ cu certe apucături interlope. Şi cu fapte pe măsură. O să ajungeţi în Iad.

Poate că termenul „interlop" nu vă spune mare lucru. Nu, nu-l confundaţi cu Interpol - asta-i altceva, şi e de bine. Dar interlop e de rău. E un fel de mafiot. Se ocupă cu treburi urâte, situate de obicei în afara legii.

Şi mai ştiţi ceva, domnu' Mircea? Toată ţara v-a văzut, la televizor, cum chefuiaţi alături de un clan de interlopi. Pesemne că v-au văzut şi familiile celor nenorociţi, de-a lungul vremii, de acest clan. Sau credeţi, poate, că palatul de la Slatina, în care sălăşluieşte Bercea Mondialu', e înălţat din bani cinstiţi. Daţi o fugă până-n Oltenia, să vă spună oamenii - în şoaptă, evident - cum s-au strâns averi pe tăişul sabiei ninja.

Mircea Băsescu nu va înţelege, probabil, nimic din această tărăşenie. N-a înţeles nici când a implicat familia prezidenţială în afaceri urât mirositoare sau când vorbea despre „viaţa scurtă" a ziariştilor care-l deranjau. De fapt, Mircea Băsescu pare că nu pricepe nimic. Navighează într-o nerozie vecină cu inconştienţa.

E drept că fraţii nu ţi-i alegi, ci ţi-i dă Dumnezeu, dar uneori se impune să te distanţezi de ei. Sau măcar de unele fapte ale lor. Este ceea ce Traian Băsescu ar trebui să facă în relaţia cu iresponsabilul său frate, Mircea Mondialu'.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite