Mineriada minciunii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Iliescu rămâne un diversionist redutabil.

De aceea, vom continua să-i acordăm o atenţie specială. Chiar dacă a început să joace la intimidare - sau tocmai de aceea - , bătrânul bolşevic poate conta pe tenacitatea noastră: nu-l vom uita, nu-l vom abandona, nu-l vom ierta.

Ultima operaţiune de intoxicare este mutarea discuţiei despre Revoluţie pe teme false sau pe mize secundare. Cercurile malefice din spatele lui Iliescu au început să supună dezbaterii publice subiecte controversate, de genul „Iliescu a fost la Moscova pe 21 decembrie 1989" sau „Iliescu a semnat un decret prin care voia să-l salveze de la moarte pe Ceausescu pe 25 decembrie 1989". Odată lansate pe piaţă aceste informaţii documentate precar sau nedovedite, Ion Iliescu le neagă în forţă. Astfel, el iese din încercuire, trecând rapid la ofensivă. În plus, reuşeşte să bulverseze opinia publică, încercând să pună sub semnul întrebării întreaga campanie „Revoluţia şi ucigaşii ei". Scopul lui Iliescu este tot mai clar: relativizarea oricărei discuţii despre decembrie '89 şi impunerea unei atitudini fataliste. Ceva de genul: adevărul despre Revoluţie este atât de complex, încât nu poate fi rostit prin ziare sau la televizor. Asta se întâmplă într-un moment în care adevărul a început să strige vinovăţia lui Iliescu şi a clicii sale de contrarevoluţionari sângeroşi.

Vineri, la Congresul Extraordinar al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, Ion Iliescu a făcut apel „cu înflăcărare" la români să nu le permită „denigratorilor" „să pună la îndoială Revoluţia română".

„Cea mai mare jignire este că ridicarea masei de oameni ar fi fost opera serviciilor străine de spionaj. Ele sunt prezente, dar să pui pe seama lor capacitatea de a ridica mase de oameni este o prostie", a declarat Iliescu, făcând pe revoltatul.

Vai, vai, vai... Ce vă mai place să minţiţi, domnule Iliescu! Şi să faceţi pe prostul atunci când interesul o cere...

Unu: serviciile de spionaj ale marilor puteri chiar au capacitatea de a ridica mase de oameni, atunci când există condiţiile socio-politice ale exploziei (cazul României în 1989, dar şi alte zeci de cazuri de-a lungul şi de-a latul lumii, în secolele XIX-XX).

Doi: problema serviciilor străine - în frunte cu cele sovietice, atât de dragi domnului Iliescu - nu este că au pus umărul la ridicarea maselor împotriva lui Ceauşescu, ci că ulterior au produs vărsări de sânge pentru a-l impune la putere pe Iliescu.

Trei: agenţii ăştia nu sunt doar cei infiltraţi în mulţime sau ascunşi strategic prin podurile caselor, ci şi cei instalaţi la conducerea statului român de „emanatul" Iliescu. Militaru, domnule Iliescu, o să vă iasă pe nas! Aţi pus în fruntea Armatei române un spion sovietic, apoi aţi privit zâmbitor cum acesta măcelăreşte poporul român. Asta-i problema cu agenţii, domnule Iliescu!

Încă un citat din octogenarul sovietofil: „Spiritul patriotic al francezilor nu admite să li se ia simbolul revoluţiei lor. În Ungaria nu se ştie nici acum cine a tras în 1956 împotriva cetăţenilor. Numai să îndrăznească cineva să le pună la îndoială revoluţia... Asta înseamnă spirit civic şi patriotic!".

Hopa! Ar cam fi cazul ca „oamenii muncii" să le aplice o corecţie, urgent, celor care pun la îndoială „revoluţia lui Iliescu"! Ce mineriadă pe cinste ar fi ieşit, în alte vremuri, din povestea asta...

Să mai demontăm, en passant, două minciunele de politruc al anilor '50. Unu: există o carte scrisă de Bronislaw Baczko şi intitulată „Crimele revoluţiei franceze". Credeţi că s-a oripilat cineva la Paris?

Doi: doar Ion Iliescu nu ştie - sau se face că nu ştie - cine a tras asupra populaţiei maghiare în 1956. Domnule preşedinte, atenţie mărită! Armata sovietică, invadatoare, a bombardat Budapesta cu artileria, susţinută de blindate. Cele 6.000 de tancuri n-au venit la promenadă prin capitala Ungariei. Bilanţul: câteva mii de morţi, 13.000 de răniţi, 16.000 de deportaţi, peste 100.000 de exilaţi.

E drept, lui Ion Iliescu îi este greu să asimileze aceste adevăruri, pentru că în '56, abia întors din URSS după cinci ani de studii la Moscova, era ocupat cu demascarea studenţilor români care se solidarizaseră cu Revoluţia maghiară...

Români, fiţi vigilenţi: Ion Iliescu v-a pregătit o mineriadă a minciunii! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite