Mincinoşi, pucişti, uzurpatori

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua de 28 iunie 2012 va intra în istorie la rubrica „Mici puciuri, mici pucişti“. Spun „mici“ pentru că nu reuşesc să pună la îndoială regimul democratic din România, ci doar să uzurpe atribuţiile constituţionale ale şefului statului.

În 1946-1947, bolşevicii, cocoţaţi pe tancurile sovietice, îi tot retezau din atribuţii Regelui Mihai, şeful de atunci al statului. În 2012, Guvernul şi Parlamentul - colorate în roşu, ca pe vremea comuniştilor - îl hărţuiesc pe preşedintele Băsescu, tăindu-i din puteri cu o consecvenţă diabolică. În acest marş uzurpator nu mai ţin cont de nimic: nici de legi, nici de instituţii, nici de bunul-simţ politic. Aşa s-a ajuns la mica lovitură de stat de ieri, când premierul Victor Ponta, dotat cu un tupeu de tip bolşevic, s-a şters la fund cu hotărârea pronunţată de Curtea Constituţională cu doar o zi în urmă.

Lovitura a fost premeditată de mai mult timp şi a fost ticluită de două personaje-cheie ale Guvernului: premierul şi ministrul de Externe. Victor Ponta şi Andrei Marga. Pentru a-şi atinge scopul, cei doi au recurs la minciuni în serie şi la fals în acte publice. Elocvente sunt cronologia evenimentelor şi traseul documentelor care au stat la baza reprezentării României la Consiliul European din 28-29 iunie.

Şi Ponta, şi Marga au minţit făcându-se că nu ştiu nimic despre demersurile oficiale făcute de Preşedinţie pentru reprezentarea României la Consiliul European. Au acţionat ca doi pungaşi de la o primărie comunală, ascunzând adresele primite de la Cotroceni şi trimiţând la Bruxelles hârtiile ticluite de ei. În plus, Ponta a zburat spre capitala Europei fără a avea mandat din partea preşedintelui, aşa cum este cutuma europeană şi cum a menţionat Curtea Constituţională.

Din acest tablou nu putea lipsi Ion Iliescu. Aşa cum îi stă bine unui bătrân bolşevic, patronul spiritual al PSD loveşte la temelia statului de drept, atacându-i o instituţie fundamentală. „Decizia Curţii Constituţionale este o prostie. Curtea dă avize consultative, nu are drept de decizie. Avizele ei sunt întotdeauna favorabile preşedintelui", a spus Iliescu, apelând la o jignire şi două minciuni. De altfel, atacurile la adresa Curţii vin în valuri din direcţia PSD, fiind conduse, prin declaraţii mahalageşti, de premierul Victor Ponta şi de ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean.

Atitudinea lui Ponta seamănă cu cea a unui golănaş care-ţi ocupă locul în avion, iar când îl rogi respectuos să se ridice, te înjură şi-ţi mai trage şi o flegmă-n faţă. Apelezi la stewardese, ba chiar şi la comandantul de bord, dar şi aceştia sunt trataţi cu sictir.

Perseverent în impostura sa şi inconsecvent în principii (la Bruxelles a spus că, dacă-i va fi dovedit plagiatul, va demisiona; în România afirmase exact contrariul), Victor Ponta a reuşit să facă o poză cu membrii Consiliului European. S-o pună în ramă aurită, pentru că nu se ştie dacă va mai prinde vreuna! Până la următorul summit al Consiliului, hotărârea de miercuri a Curţii Constituţionale va fi publicată în Monitorul Oficial.

Şi ar mai trebui să se întâmple ceva: cetăţeanul Ponta să fie dat pe mâna colegilor săi, procurorii, pentru uzurparea puterii în stat. Traian Băsescu are nu doar dreptul, ci şi datoria de a face acest lucru! Preşedintele Băsescu să nu uite că este garantul respectării Constituţiei, iar Ponta „l-a împiedicat să-şi îndeplinească îndatoririle constituţionale" şi „reprezintă România nelegitim la Consiliul European", după cum a declarat chiar şeful statului!

Într-un moment în care mahalagioaicele politicii româneşti lucrează pentru suspendarea neconstituţională a preşedintelui, s-ar impune aplicarea legii în cazul premierului care îşi bate joc şi de Curtea Constituţională, şi de Constituţie!

Grigore Cartianu este redactor-şef "Adevărul"

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite