Marele Partid al Corupţilor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă mai aveţi vreo îndoială că România a devenit o ţară interlopă, ţineţi minte trei cuvinte: Caiac – Mararu – Chiaburu. Sunt cei trei interlopi care au căzut pe altarul răfuielilor cu clanurile rivale, în triunghiul Craiova – Piatra Neamţ – Galaţi.

În toate cele trei oraşe, Poliţia era pe mână cu mafioţii, în care vede - şi postum - nişte onorabili compatrioţi. Chiar şi simpla existenţă, ani de-a rândul, a acestor nuclee infracţionale vorbeşte despre complicităţile dintre oamenii legii şi cei ai fărădelegii. Până să se ajungă să se împuşte sau să se taie între ei, mafioţii au nenorocit mii de oameni sub ochii blajini ai Poliţiei. Nicio legătură cu faptul că prin curţile domnilor comisari au început să răsară vile şi maşini ca-n poveste...

Pentru ca mari oraşe ale ţării să intre sub talpa interlopilor, a fost nevoie ca statul să se cangreneze de jos în sus şi de sus în jos. Toţi şefii judeţeni sau municipali ai Poliţiei au fost instalaţi în funcţie, vegheaţi şi protejaţi de nişte mahări de la Bucureşti. Nimeni nu i-a luat la scuturat pe aceştia, să le cântărească prosperitatea. Nici măcar miniştrii de Interne, sub pavăza cărora s-a derulat, de fapt, totul. Şi un orb ar fi văzut complicităţile criminale dintre poliţişti şi mafioţi!
Şi pentru că tot am ajuns la Bucureşti, să poposim un pic şi prin Parlament. Marţi, PDL şi-a dat jos masca şi a procedat precum PSD, pe vremuri, în apărarea lui Adrian Năstase. Marii atleţi anticorupţie din tabăra Băsescu-Boc ne-au arătat că numai gargara e de ei. Au făcut zid în jurul Monicăi Iacob-Ridzi, împotriva DNA, aşa cum, câteva ore mai târziu, făceau borfaşii din Galaţi în jurul mafiotului ucis sau, dimpotrivă, în jurul celor doi asasini.

Unde-s declaraţiile sforăitoare de acum câţiva ani, când PSD şi PNL refuzau accesul procurorilor la dosarul Năstase?! Unde-i anticorupţia cu care PDL a câştigat alegerile? Sau anticorupţia e bună doar când o aplicăm inamicilor politici? Mizerabil joc a făcut, în cazul Ridzi, partidul domnului Boc!

Grozăvia a mers însă şi mai departe: virginitatea penală a doamnei deputat a fost protejată, la vedere, şi de „marii duşmani" din Opoziţie! Partidele conduse de Victor Ponta şi Crin Antonescu au chiulit masiv de la vot, deşi simpla lor prezenţă ar fi putut asigura extinderea urmăririi penale, solicitată de procurori. Corb la corb nu-şi scoate ochii.

Pare suprarealist, dar chiar asta se întâmplă în Parlamentul României: viteji la televizor, „inamicii" se apără frăţeşte, unii pe alţii, când se apropie laţul Justiţiei. Atunci devin cu toţii membri ai unicului partid care conduce ţara de 21 de ani: Marele Partid al Corupţilor.

Asta-i explicaţia pentru ceea ce se întâmplă pe axa Craiova - Piatra Neamţ - Galaţi. Caiac, Mararu şi Chiaburu avem şi în Parlament, nu doar în stradă! Singura diferenţă e că în Parlament nu moare nimeni. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite