Mai bine să-i căutăm la cap pe politicieni!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Insistent şi tenace, senatorul Ioan Ghişe ne propune, cu infinită graţie şi cu muuuuult liberalism, să punem dracului botniţă presei, ce s-o mai păcălim, s-o învârtim, s-o ameţim...

Dă-i în mă-sa de hârţogari, că numai de cârcoteli se ţin!

Preluând ştafeta de la Prigoană ot PDL, dibaciul liberal - intrat în Parlament, uninominal, cu un procent mai mic decât marja de eroare - a dus proiectul legislativ pe culmile absurdului. Ghişe nu încearcă să atragă presa în ambuscade subtile şi perverse, ci o îmbrânceşte direct spre abator, ca un ciomăgar profesionist.

Conform proiectului meşterit de Ghişe, ziariştii trebuie controlaţi psihologic în fiecare an. Superb! Aşa vom afla şi noi dacă suntem normali la cap, căci altfel nu ne făceam timp să trecem pe la cabinet. Noroc cu domnul senator, care vine şi ne controlează circuitele.

De filtrul lui Ghişe vor scăpa tolomacii care maltratează limba română, căci o tărtăcuţă sănătoasă nu este neapărat şi deşteaptă. În schimb, geniile chinuite ori hipersensibile, capabile să nască fraze memorabile între două enervări stupide, vor fi exmatriculate din redacţii peste capul redactorilor-şefi.

Dacă tot e periculos să laşi plaivazul în mâna unui pixoman necontrolat la cap, oare cât de sigur o fi să dai legile pe mâna unor politicieni capsomani? OK, haideţi să-i testăm psihologic - şi psihiatric, aş adăuga eu - pe toţi ziariştii din România. Dar să-i trecem prin cabinet şi pe distinşii politicieni! Toată lumea, de la vlădică la opincă. Să nu scape nimeni, de la preşedintele ţării la parlamentari, de la miniştri la primari. Ziarişti care să dea capete în gură n-am văzut, dar politicieni pe post de Bruce Lee găsim la tot pasul.

Neroziile lui Ghişe nu se opresc însă aici. Cică, o dată la trei ani, trebuie atestată calitatea de jurnalist. Dar cea de politician la câţi ani trebuie atestată?

Nu pot fi jurnalişti cei care au fost condamnaţi definitiv pentru furt, viol, tâlhărie, crimă, escrocare, trădare de ţară „şi alte fapte incompatibile cu morala socială". Mă rog, aici nu mă pronunţ. Deşi, dacă mă gândesc bine, multe Premii Nobel sau Pulitzer au în spate ani grei de puşcărie... E bine, totuşi, că pe politicieni nu-i opreşte nimeni să fie hoţi, tâlhari şi escroci...

Abia aştept înfiinţarea Ombudsman-ului Mass-Media, organismul suprem care va sancţiona delictele de presă. Dar aştept şi un psihiatru care să dea buzna în Parlament şi să facă, naibii, ce este de făcut!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite