Jos canibalii imperialişti!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată de când România este membră a NATO (din 2004) şi a Uniunii Europene (din 2007), o voce autorizată ne atrage atenţia la modul cel mai sever: dacă Guvernul Ponta nu revine imediat la practici democratice, drumurile noastre se despart!

Vocea îi aparţine lui Philip Gordon, asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat american, Hillary Clinton.

Chiar şi numai faptul că Philip Gordon a făcut o vizită de urgenţă la Bucureşti indică gravitatea situaţiei din România. Iar cel mai sever avertisment dat de oficialul american sună a ultimatum: „SUA vor să vadă un Parteneriat Strategic de durată între ţările noastre. E greu să continue dacă există semne de întrebare legate de legitimitatea procesului democratic".

Brrr... De aici şi până la decuplarea României de cea mai mare democraţie a lumii mai e doar un pas. Unul pe care puciştii de la Bucureşti, aliniaţi în spatele trioului Antonescu-Ponta-Voiculescu, l-ar face cu voioşie. Dovadă, primele reacţii după vizita lui Gordon. Crin Antonescu: „A fost evident pentru mine că şi oaspetele american venea cu nişte lucruri incorecte despre situaţia din România. E clar că şi Departamentul de Stat, şi toţi cei care în politica americană s-au interesat de situaţia României aveau informaţii incorecte". Victor Ponta: „Degradarea imaginii externe e din cauza lui Traian Băsescu, sută la sută". Dan Voiculescu nu a făcut declaraţii oficiale, dar mesajul general al instituţiei patronate de el, Ministerul Propagandei (Antena 3), sună cam aşa: băi, Gordoane, marş la tine-acasă şi lasă-ne pe noi în durerea noastră, că nu suntem colonie americană!

Apropo de „Băsescu, vinovat sută la sută pentru degradarea imaginii externe a României", cum elucubrează, o dată în plus, mitomanul Ponta. Departamentul de Stat american a anunţat încă de sâmbătă că Philip Gordon „se va întâlni cu oficiali guvernamentali pentru a discuta îngrijorările pe care Statele Unite le au referitor la recentele acţiuni ale guvernului, care ameninţă mecanismul democratic de control şi echilibru al puterilor în stat şi slăbesc instituţiile independente". Se aude, Mare Plagiator? Recentele acţiuni ale guvernului!

După întâlnirile lui Philip Gordon cu - în ordine - Traian Băsescu, Crin Antonescu şi Victor Ponta, nimic fundamental nu s-a schimbat. Demnitarul american a punctat cât se poate de tăios: „Suntem îngrijoraţi în legătură cu anumite dezvoltări legate de referendum şi de procesul prin care este revizuit rezultatul: afirmaţii credibile despre votarea ilegală pe scară largă la referendum, încercările de a schimba listele electorale şi aparentele încercări de presiune asupra Curţii Constituţionale în privinţa validării referendumului. Toate aceste tentative ar fi contrare valorilor care unesc UE şi SUA şi nu vrem să le vedem într-o ţară care e membră a NATO şi a UE. Aşteptăm ca acuzaţiile credibile de fraudă să fie anchetate".

Philip Gordon a taxat şi perversitatea regimului Ponta-Antonescu de a spune una şi a face alta. „Mesajul meu a fost: respect pentru democraţie şi pentru instituţii. Liderii cu care am vorbit şi-au exprimat susţinerea pentru aceleaşi valori, dar ce fac oamenii e mai important decât ce spun oamenii".

Ce a înţeles uzurpatorul Crin Antonescu din mesajele tot mai severe venite dinspre Vest? Că trebuie să ridice poporul român împotriva imperialiştilor!
I-auzi una: „Aceiaşi oameni încearcă să folosească toate pârghiile de influenţă în cercuri politice externe, începând cu ambasada SUA la Bucureşti, cu ambasadorul, în speţă, care este evident părtinitor în această chestiune. O spun fără ezitare şi i-am spus-o şi domniei sale: încearcă să genereze un asediu asupra cui decide, a instituţiilor statului de drept".

I-auzi două: „Am un respect enorm pentru Germania, pentru doamna Merkel ca om politic, dar nu este acceptabil să dai declaraţii pe ce ţi-a spus Băsescu la telefon".

I-auzi trei: „Nu se poate să fii ditamai preşedintele Comisiei Europene, domnul Barroso adică, şi din vacanţă, de undeva, să mai trimiţi o scrisoare lui Ponta fără să ştii ce s-a întâmplat aici! Nu se poate să tratezi atât de neglijent un aliat!"
Ce s-ar mai bucura Ceauşescu să audă aşa învârtoşări la adresa Occidentului imperialist şi putred! Dar cum Nea Nicu nu se mai poate „iesprima", o face asasinul său din decembrie '89, Ion Iliescu: „Sosirea intempestivă la Bucureşti a subsecretarului de stat al SUA şi opiniile exprimate cu acest prilej - vădit influenţate de campania de dezinformare reuşită de partizanii domnului Băsescu (reflectate, de altfel, şi în declaraţiile domnului Barroso) - constituie un fapt regretabil".

Urâte vremuri trăim! Mult mai frumos era în anii '50, când tânărul activist Ion Iliescu, şcolit la Moscova, îi combătea pe „imperialiştii sângeroşi" în frunte cu cei mai răi dintre ei, „canibalii americani", în aplauzele întregului popor...
Vremurile s-au mai schimbat, dar „canibalii" tot „canibali" au rămas! Pentru Ion Iliescu este o confirmare, pentru Crin Antonescu şi Victor Ponta - o revelaţie.

Grigore Cartianu este director editorial "Adevărul"

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite