Finanţe în ritm de rock

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În curând, Ministerul Finanţelor Publice va deveni instituţia cea mai şic a democraţiei noastre originale.

Nu va mai fi baubaul cu şapte capete care ne ia banii pe toate părţile, ci o simpatică scenă rock în jurul căreia toată lumea cântă şi dansează.

După ce l-a achiziţionat de la Kanal D pe Andrei Gheorghe, cel abia „rătăcit în Panama", ministrul Sebastian Vlădescu şi-a completat echipa cu un specialist în „umbre pe ceeeeer": Dan Bittman. Sau Danutz SRL, cum i se spune prin TVR, unde ţine o emisiune.

Alegerea este cum nu se poate mai inspirată, dat fiind că domnul Bittman a demonstrat, de-a lungul timpului, reale calităţi de „finanţist". De exemplu, în relaţia cu TVR, unde se pot câştiga bani frumoşi dacă ştii ce sfori să tragi. În general, sfori politice, dar sunt eficiente şi alte tipuri de liane.

În plus, Dan Bittman are încă un avantaj: ştie deja cât de uşor se câştigă bani la stat. Angajaţi mulţi, audienţă mică, dar ce contează? Timpul trece, leafa merge, noi cu drag şi spor muncim! Iar fraierul care se uită la Pro TV, la Realitatea sau la Antene bagă bani tot în puşculiţa TVR, prin factura lunară de curent electric.

Decizia lui Vlădescu ne pune în faţa unei dileme: ori stăm prea bine cu banii şi înfiinţăm Ministerul Concertelor Publice, ori dracul e atât de negru, încât doar cu danţuri îndrăcite îl mai păcălim cumva!
Important este să existe strategie. Iar o dezvoltare cu adevărat vizionară a proiectului Vlădescu-Gheorghe-Bittman ar fi cooptarea la Ministerul Finanţelor şi a altor vedete din showbiz, ca să avem echipă omogenă.

De exemplu, pentru zona Monte Carlo ar trebui racolată Mihaela Rădulescu, rezidentă pe Croazetă şi talentată în magnetizarea banului (întrebaţi-l pe Elan, că-i Stan Păţitul!). Ar fi o bună afacere pentru Ministerul Finanţelor, dat fiind că duduia are casă, masă, tot ce trebuie, şi nu-i nevoie să-i mai plătim chirie. Iar muşterii, slavă Domnului, dacă nici la Monte Carlo nu găsim...

Atunci sigur îi găsim în Alpii elveţieni, unde-s bănci umbroase şi conturi secretoase! Întrebarea e: pe cine să trimitem în Elveţia, că nu avem o Rădulească şi acolo?!

Din această încurcătură ne puteţi scoate doar dumneavoastră, cititorii. Daţi-ne sugestii şi le vom propune degrabă domnului ministru!

Vorba ceea: patria înainte de toate.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite