Elicopter cu motor, ia-l în zbor pe infractor!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câţi bani i-ai dat interlopului Giolacai Arsen? Cum, nu ştiai că i-ai dat?

Vaaai, îmi pare rău că trebuie să-ţi dau o veste proastă: tocmai l-ai sponsorizat pe temutul mafiot din Constanţa. Cu cât? Păi, să socotim: 3.000 de euro împărţit la 20.000.000 de români... 0,00015 euro pe cap de locuitor.

Nu e mult, nu? Dar sunt banii tăi. De ce să-i dai unui interlop? Sigur că nu ştiai, pentru că nu te-a întrebat nimeni. Se ocupă statul român de treaba asta. El e priceput să ia de la cetăţeni şi să dea la mafioţi.

Atât costă două ore de zbor cu elicopterul, pe distanţa Bucureşti - Constanţa şi retur: 3.000 de euro. Un aparat aparţinând unităţii speciale a Ministerului de Interne a parcurs acest traseu pentru a-l aduce pe Giolacai Arsen de la malul mării în Capitală. Solicitarea a venit de la medicii din Constanţa, pe motiv că nu au dotări precum colegii lor de la Bucureşti. Decizia a fost luată însă la presiunile apropiaţilor lui Giolacai.

Important e că elicopterul a făcut cursa Bucureşti - Constanţa - Bucureşti pe banii noştri. OK, medicii aveau datoria de a face toate eforturile pentru a-l salva de la moarte pe Giolacai Arsen, care tocmai fusese împănat cu plumbi de un altul din branşa lui. Mafiot-nemafiot, Giolacai trebuia tratat ca orice alt cetăţean. Pentru medic nu contează dacă pacientul este interlop sau academician, contează doar jurământul lui Hipocrate.

Dar după ce se încheie toată povestea, trebuie făcut decontul! Ministerul de Interne are datoria de a recupera banii de transport, pentru că de fapt sunt banii noştri. Şi nu numai banii cheltuiţi cu zborul elicopterului, ci şi banii de spitalizare! Nu e nici corect, nici instructiv să sponsorizăm toate răfuielile mafiote din ţara asta.

Haideţi să socotim: interlopii nu plătesc impozite, pentru că sunt evazionişti prin definiţie; existenţa lor ne obligă să achităm şi nota de plată a unor forţe de ordine consistente; asigurări nu-şi fac, pentru că sunt „jmekeri"; tot ei storc societatea prin cămătărie, şantaj, tâlhărie, cerşetorie, prostituţie, taxe de protecţie. Inevitabil, ajung şi la reglări de conturi. De când e lumea, mafioţii se lichidează între ei. Şi atunci, să mai plătim o „cotizaţie" şi pentru asta? Cum s-o numim: taxă pentru răfuieli interlope?!

Dacă legea e proastă, s-o schimbăm. Nu orice dobitoc care-şi taie venele trebuie să se refacă în spital pe socoteala noastră. Vrea senzaţii tari - s-o facă pe banii lui! Nu-i putem fi sponsori în operaţiunea de automutilare. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite