Domnu’ Berceanu, ne dăm şi noi un pic demisia?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deunăzi, ministrul Radu Berceanu făcea poante pe seama Transfăgărăşanului.

Cică a circulat pe acolo cu maşina personală şi, dând din groapă în groapă, îi venea să-l ia la înjurături pe ministrul Transporturilor. S-a abţinut, pentru că ar fi însemnat să se înjure pe el însuşi.

E bună, nu? Face glume tari domnu' ministru. Păcat că nu face şi şosele. Nici autostrăzi. Nici căi ferate. Căci iată ce nenorocire s-a mai întâmplat zilele trecute.

Trenul accelerat Constanţa - Oradea a ajuns la destinaţie cu o întârziere de 9 ore! A plecat de pe litoral vineri după-amiază şi a ajuns în vestul ţării după aproape 24 de ore. Trenul trebuia să intre în gara din Oradea sâmbătă pe răcoare, la ora 7.55, dar a ajuns în plină arşiţă, la 16.40.

O asemenea experienţă nu se poate povesti. Umilinţa la care au fost supuşi călătorii depăşeşte orice limită a acceptabilităţii. Pur şi simplu, avem de-a face cu nişte iresponsabili de un cinism înfiorător.

„Nu mai călătoresc în viaţa mea cu trenul în România. Mă bucur că am supravieţuit acestei agonii", a spus Papp Erzsebet (65 de ani).

Szabo Odon (37 de ani) a trăit calvarul alături de cei doi fii ai săi, Patrick (10 ani) şi Benjamin (14 ani). „De două ori trenul a mers ba înainte, ba înapoi. Nimeni nu mai ştia ce se întâmplă, încotro mergem. Copiii nu se puteau opri din plâns. Conductorii nu ne spuneau nimic, nu ne dădeau nicio explicaţie. A fost ultima mea călătorie cu trenul. Îmi vine să dau în judecată CFR pentru această călătorie de coşmar", a declarat Szabo.

Tabloul suprarealist din acceleratul 1631 a fost surprins şi de actorul Florin Silaghi (30 de ani): „A fost îngrozitor. Nu ştiu care a fost motivul întârzierii. Existau doar zvonuri, cum că s-ar fi defectat o garnitură pe traseu şi că locomotiva a fost schimbată de două ori". În loc de explicaţii, zvonuri.

Vă veţi întreba: de ce se mai încăpăţânează oamenii aceştia să circule cu trenul? Sunt masochişti? Răspunsul îl oferă o tânără, Diana Bălan, care îşi petrece vacanţa la Neptun: „Cu ce să merg dacă nu există autostradă? La drumurile noastre proaste, e mai sigur să călătoresc cu trenul".

Aşadar: cu maşina e îngrozitor, cu trenul e infernal, cu avionul nu se poate... Vă daţi seama în ce ţară trăim? Realizaţi ce miniştri ai transporturilor am avut şi avem? Şi ce prim-miniştri? Şi ce preşedinţi?

Până una-alta, la Transporturi continuă să troneze Radu Berceanu. Un minim bun-simţ politic i-ar impune să demisioneze. Să ne lase, să se ducă unde-a înţărcat mutu' iapa. Când un tren întârzie 9 ore, ministrul de resort are două variante: ori îşi cere scuze grabnic şi anunţă măsuri dure împotriva vinovaţilor, ori pleacă din Guvern. Ar fi o minimă reparaţie pentru pasagerii din acceleratul 1631.

Dar parcă văd că singurul vinovat găsit, condamnat şi executat va fi canicula! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite