Dinescu, Băsescu şi justiţia de la Cetate

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost o arestare-şoc din două motive: 1. nu era „pe ţeavă“; 2. încătuşatul făcea parte din „tabăra lui Băsescu“.

Iar cum în ţara asta se poartă teoria conspiraţiei, puţini sunt cei care cred că, între pro şi anti-Băsescu, mai există şi Justiţie. Fatală eroare!

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a picat cu brio în această capcană. Omul este tipul activistului de partid care împarte lumea în două: „ai lor" şi „ai noştri". Filosofia sa de viaţă este simplă. Dacă la putere sunt „ai lor", ne pitim în păpuşoi până când ne va veni şi nouă rândul la borcanul cu magiun. Dacă, în schimb, guvernează „ai noştri", apăi, tăticule, nici NATO nu ne poate opri să ne facem mendrele, că de-aia ne-a votat poporu' să fim jupâni!

Să ne amintim: Antonie Solomon a intrat în politică prin PSD, dar a trecut la PDL. Iar anul trecut declara că pleacă din PDL dacă Băsescu pierde alegerile. Nu le-a pierdut, iar primarul navetist a rămas în partidul preşedintelui.

Solomon şi-a atins maxima glorie în campania electorală din noiembrie 2009, în comuna Cetate, „bârlogul" poetului „reacţionar" Mircea Dinescu. Acolo, candidatul Traian Băsescu a refuzat să-i dea microfonul lui Dinescu, iar Solomon l-a alungat de pe scenă pe musafirul nepoftit.

A doua zi, la Craiova, acelaşi Solomon a declarat, pe tonul unui tăietor de capete: „Traian Băsescu i-a dat o lecţie lui Mircea Dinescu care, de câţiva ani de zile, nu face altceva decât să înjure preşedintele. Aseară, am fost în fief-ul lui şi l-am zdrobit, l-am umilit. Merita această palmă de la noi, cei care vrem să democratizăm această ţară. Deci, Mircea Dinescu trebuie să înţeleagă că, dacă vrea să rămână în Oltenia, trebuie să aibă un alt comportament".

Antonie Solomon se simţea atotputernic. Iar după ce Traian Băsescu a câştigat un nou mandat de preşedinte, primarul Craiovei a scos din vocabular cuvântul justiţie. Cum să se atingă de el vreun procuror sau judecător, când el, jupânul Băniei, a împărţit scena, flacăra violetă şi culoarea portocalie cu însuşi preşedintele României?!

Ei bine, iată că se poate. Iar destinul a făcut ca într-o singură zi, 2 martie 2010, Solomon să fie pus în cătuşe pentru luare de mită, iar Dinescu să piardă o moşie de stat pentru că nu şi-a plătit obligaţiile.

E un semn că dreptatea se poate împărţi şi fără a ţine cont de poziţionarea pe scena electorală de la Cetate.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite