Dictatura Justiţiei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Telenovela Năstase a ajuns la faza pe puşcărie. Atenţia naţiunii s-a mutat spre Penitenciarul Rahova, în sectorul lui Vanghelie.

Cum care Vanghelie? Cel care zilele trecute răcnea pe deasupra Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie: „Ne-am întors nu cu 22 de ani în urmă, ne-am întors cu peste 60 de ani în istorie. Condamnarea lui Adrian Năstase depăşeşte cu mult practicile NKVD-iste".

Lacrimile şi chiotele care însoţesc telenovela Năstase sunt alimentate de zgomotul de tiribombă al circului ambulant pe frontispiciul căruia scrie cu litere colorate: „Antena 3, partid & televiziune". Ieri, la ceas de seară, trăgând cu urechea la bâlciul televizat, am aflat că:

1. „Dacă nici asta nu e lovitură de stat, atunci care mama dracu' mai este? După umila mea cultură politică, sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de lovitură de stat" (Victor Ciutacu, fost directoraş ministerial în regimul Năstase);

2. Asistăm la „dictatura procurorilor împotriva legii" (Radu Tudor);

3. „De ce să fie dus la Rahova? Cine ne garantează nouă că deţinutul Năstase nu va fi linşat în închisoare?" (Dana Grecu);

4. „Suntem în direct cu Spitalul Floreasca, unde vine Poliţia să-l ia pe Traian Băsescu... pardon, pe Adrian Năstase..." (aceeaşi Dana Grecu)

Trecând peste dorinţele care o iau înaintea realităţii, să reţinem această expresie: dictatura procurorilor. Urmează dictatura judecătorilor şi, în general, tirania Justiţiei.

Pentru a se pune la adăpost de asemenea pericole, Dan Voiculescu, patronul circului ambulant, a avut o revelaţie: nu poate suporta respingerea, de către colegii săi din USL, a unei legi care prevedea dublarea pedepselor pentru evaziune fiscală. O decizie „inexplicabilă într-un regim responsabil", a explicat dl Voiculescu. Şi - pac, demisia din Senat! Din grijă faţă de banul public, desigur. Nicio legătură cu faptul că, prin plecarea subită din Parlament, jupânul Antenelor a scăpat de pericolul iminent al unei sentinţe pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un dosar de corupţie... De-acum, judecata se mută la tribunal, iar procesul se lungeşte, se lungeşte, doar-doar s-o apropia prescrierea...

Dar toată lumea luptă pentru democraţie, pentru dreptate, pentru libertate (ei, pentru libertate chiar luptă!), carevasăzică trăim într-o ţară condusă de patrioţi. Păcat că dumnealor, patrioţii, au găsit că duşmanii patriei nu sunt corupţii, hoţii, infractorii, ci procurorii, judecătorii, Consiliul Superior al Magistraturii etc. Într-un cuvânt, Justiţia. Păi, dacă trăim în dictatura Justiţiei...

Soluţia vine tot de la Antena 3: Băsescu să fie suspendat cât mai repede, dacă se poate - până în septembrie! Liniştea trebuie instaurată cumva în ţara asta... Căci, iată, din cauza dictatorului de la Cotroceni, a criminalului de la Cotroceni, în ţara bântuită de dictatura Justiţiei, nimeni nu-şi mai poate vedea de treaba lui. Nici măcar primul-ministru Victor Ponta, care ne-a mărturisit cu duioşie: „Vreau să-mi exprim amărăciunea pentru faptul că, în timpul ședinţelor de Guvern, alocăm 75% din timp discuţiilor despre moduri de a ne proteja de atacuri politice".

Ei, vedeţi ce ne poate face dictatorul?!

Grigore Cartianu este redactor-şef "Adevărul"

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite