De ce trebuie arestat Băsescu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declar aici, solemn şi ferm: vinovat pentru toate furturile, omorurile, avorturile, inundaţiile, căldurile, îngheţurile şi molimele din România, inclusiv pentru atacurile bezmetice ale peştelui-dragon, este nimeni altul decât şeful statului. Voi aduce argumente zdrobitoare în acest sens.

Deşi ne îndepărtăm de zilele caniculare, iar toamna bate la uşă, tot mai mulţi cetăţeni par loviţi de insolaţie. Apar degrabă la televizor sau ţopăie zgubilitic prin Galaxia Internet, fericiţi că au descoperit esenţa democraţiei.

Mai citelte şi:

Să fie săltat şi Băsescu?

Şi anume: dacă Fănică din Cocârlaţii de Sus se îmbată straşnic şi îşi bate nevasta, vinovat este statul, deci guvernul, deci şeful statului, care ţine în braţe acest guvern nenorocit.

Motivele sunt multe şi imparabile:  1. statul trebuia să-l educe cum se cuvine pe Fănică, dar n-a făcut-o, dovadă că a ajuns şi beţiv, şi bătăuş; 2. Maricica, nevasta bătută, ar fi putut să se apere dacă în şcoală i-ar fi fost predate ore de jiujitsu, taekwondo sau lupte greco-romane; 3. soacra mică ar fi putut sări în ajutorul fetei sale dacă n-ar fi murit dintr-o operaţie de apendicită, deci avem vinovaţi şi în sistemul sanitar; 4. poliţiştii puteau preveni bătaia dacă ar fi patrulat non-stop prin faţa bătăturii cu pricina; 5. guvernul a scumpit ţigările şi băutura, iar asta i-a crescut nervozitatea lui Fănică, producând, inevitabil, nefericirea Maricicăi.

Dar vinovăţia statului nu se arată doar prin şcoală, spitale sau poliţie, ci şi prin Armată (pentru că a lăsat clubul Steaua să se ducă de râpă, iar Fănică, mare fan stelist, face depresie la fiecare înfrângere, şi atunci nu te mai înţelegi cu el) sau prin Biserică (întrucât nu i-a mijlocit Maricicăi o relaţie bună cu Cel de Sus, dovadă că rugile femeii pentru îndreptarea bărbatului ei n-au fost de niciun folos).

Tot aşa, am aflat că Băsescu se face vinovat - el, personal, şi nimeni altcineva! - de moartea bebeluşilor de la Maternitatea Giuleşti şi de faptul că un găgăuţă de avocat a tras la măsea şi a început să-l înjure pe şeful statului, intrând cu capul în palmele noduroase ale SPP-iştilor.
Cu această ocazie am rezolvat o problemă care ne chinuieşte de mii de ani, de când alde Maricica şi Fănică se cafteau prin peşteri: responsabilitatea în faţa legii. Am aflat, astfel, că nu mai trebuie să căutăm făptaşi pentru diversele nenorociri de pe lumea asta, pentru că am descoperit responsabilul universal: şeful statului.

E mai uşor şi pentru Justiţie: nu se mai chinuieşte să afle care-i hoţul sau cine-i criminalul, pentru că-l are la îndemână pe responsabilul universal. Îl alegem o dată la cinci ani şi, pe timpul mandatului, preia asupra sa toate fărădelegile din ţara asta.

Iată cum democraţia de tip Realitatea TV - Antena 3, care face pui prin toate redacţiile, ne aduce formula izbăvitoare a fericirii: nimeni nu mai trebuie să fie responsabil de nimic, pentru că-l avem deja pe responsabilul universal. A jurat pe Constituţie să ne fericească pe toţi? Atunci să se ţină de cuvânt! Dacă nu, să plătească!

Noi, ceilalţi 20 de milioane de cetăţeni sau câţi om mai fi rămas în Ţara Fericirii Veşnice, putem să facem orice, că nu ni se va întâmpla nimic. Asistentele pot să ardă bebeluşi, ceferiştii pot să întârzie trenurile nouă ore, şoferii pot să tamponeze pe contrasens, piloţii pot să-şi prăbuşească avioanele, profesorii pot să scoată analfabeţi pe bandă rulantă, miniştrii pot să ia şpagă, iar primarii - şpăguţă...

Pentru toate acestea, să fie arestat Traian Băsescu! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite