Ceauşescu, huidu-hu, face trafic pe Yahoo!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cât de schimbătoare este viaţa! Dar poate tocmai de aceea e frumoasă: pentru că nu te lasă să te plictiseşti niciodată.

În august 1968, mii de români i-ar fi pupat călcâiele lui Nicolae Ceauşescu, tânărul conducător care, de la balconul CC al PCR, din faţa fostului Palat Regal, avea tupeul de a sfida Moscova. Mulţi intelectuali au căzut atunci în capcană, devenind ceauşişti din convingere şi contribuind la cel mai neruşinat cult al personalităţii din câte s-au pomenit în această ţară.

În decembrie 1989, de la acelaşi balcon al CC, Ceauşescu era huiduit de mulţimea adusă să-l aplaude. A urmat fuga cu elicopterul, spre o destinaţie pe care scria moarte.

În seara târzie a acelui Crăciun întârziat, milioane de români au răsuflat uşuraţi aflând că odiosul dictator şi sinistra sa consoartă au fost judecaţi, condamnaţi şi împuşcaţi într-o cazarmă din Târgovişte.
În decursul a 21 de ani, Nicolae Ceauşescu a trecut de la 90% popularitate la 99% ură. Au fost suficiente două decenii de dictatură tembelă pentru ca un popor care-şi aclama frenetic liderul să se întoarcă împotriva lui, alungându-l cu pietre şi bucurându-se sălbatic de moartea lui.

M-am numărat printre cei care l-au urât de moarte pe Ceauşescu. În decembrie '89, dacă m-aş fi trezit cu mitraliera în faţa lui, l-aş fi ciuruit cu convingerea că fac un bine poporului român. Acum mi-ar fi ruşine.
Dacă l-aş fi întâlnit în fuga lui disperată spre Târgovişte, aş fi avut impulsul de a-l linşa. Acum aş pune capul în pământ.

Ceauşescu merita să plătească scump umilinţa la care a supus poporul român. Dar trebuia judecat cum se cuvine, nu asasinat în cel mai pur stil bolşevic.

Bolşevic am zis? Păi, cum altfel puteau să acţioneze Ion Iliescu (şcolit la Moscova), Silviu Brucan (stalinist feroce în anii '40-'50, dus la Moscova pentru instructaj în noiembrie 1988) sau generalul Nicolae Militaru (agent sovietic dovedit)?

Nicolae Ceauşescu, în 1989, a fost lichidat precum ţarul Nicolae al II-lea în 1918. Românul împreună cu soţia, rusul alături de soţie şi de cei cinci copii. Doi Nicolae aflaţi la capetele celui mai mare flagel al secolului XX: comunismul.

Între timp, familia ţarului a fost recuperată de prin gropile comune săpate de bolşevici şi înmormântată creştineşte la Sankt Petersburg, iar Ceauşescu - tot la o deshumare - este vedetă planetară pe Yahoo.
Ce scurt e drumul de la huidu-hu la Yahoo... 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite