Ce partid pervers: cum mişti în front, cum te ejaculează!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

„La PSD Bucureşti nu poţi să conduci dacă eşti pămpălău.

Conduci dacă eşti bun, altfel te ejaculează." Recunoaşteţi, desigur, personajul: Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5, vicepreşedinte al PSD şi fost preşedinte al filialei Bucureşti a aceluiaşi partid.

Când l-am auzit, în studioul emisiunii lui Robert Turcescu de la B1 TV - era la nici doi metri în dreapta mea -, am avut un sentiment ciudat. Parcă nu-mi venea să cred că a spus aşa ceva. Şi pentru că eram sigur că n-am auzit greşit: am început să râd. Mă uitam în stânga, în dreapta, şi aveam senzaţia că el, cuvântul năzdrăvan, trecuse neobservat. Colegii de studio nu schiţaseră niciun gest. Poate că n-au fost atenţi la şirul vorbelor lui Vanghelie, mi-am zis. Câteva fracţiuni de secundă - care păreau o eternitate - am crezut că eu sunt cel rătăcit în decor. Până când am auzit murmurul consternat al lui Ion Cristoiu şi întrebarea de reporter-rechin a lui Robert Turcescu: „Ce-ţi face?". Şi Vanghelie a repetat imperial: „Te ejaculează".

Din acel moment, n-am mai simţit nevoia să-l întreb nici de războiul cu Ponta, nici de relaţiile cu Udrea sau de banii de la Sectorul 5. Mi se părea că orice ar fi spus, nu făcea decât să „ejaculeze" nişte vorbe fără direcţie şi fără sens. Chiar dacă, printr-un miracol, ar fi reuşit să preia verbul lui Liiceanu sau discursul lui Pleşu, tot n-ar fi reuşit să iasă din zodia „ejaculării" în direct.

Mă şi întrebam: oare cine te poate „ejacula" din PSD? Tinerelul Ponta? Alunecosul Năstase? Sau bătrânul Iliescu? Că doar nu s-or ocupa cu asemenea operaţiuni de partid Corina Creţu, Ecaterina Andronescu sau Rodica Nassar...

Este tipul de gafă pentru care nici măcar nu merită să-l demolezi pe autorul ei. Pur şi simplu, a greşit. Pur şi simplu, are probleme cu limba română. Pur şi simplu, se face de râsul ţării. Dar nu simt defel nevoia să declanşez un tsunami al cuvintelor grele împotriva unui om care gafează, care se împiedică în limba română, care se face de râs în faţa ţării. În acest caz, sancţiunea pe care i-o aplic este să nu-l votez. Şi poate fi sigur că nu va avea niciodată votul meu.

Dar o asemenea gafă, care te trimite direct în folclor, este de un milion de ori mai puţin nocivă decât păcatele săvârşite cu premeditare. De exemplu, hoţia, lăcomia, minciuna. Iar la astea, slavă Domnului, şi domnul Vanghelie este competitiv, dar şi alţii care nu confundă „ejectarea" cu „ejacularea", „google" cu „goagăl" şi „almanahurile" cu „almanahele".

Aşadar, râdeţi, distraţi-vă, dar nu uitaţi că politica nu înseamnă doar o relaţie de bună prietenie cu limba română! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite