Ce căuta demnitarul la Bolintin-Deal?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ochii pironiţi pe coteriile politice din buricul Capitalei, nici nu bănuiam că întâlniri de taină pot exista şi la Bolintin-Deal.

E o localitate rurală cu tendinţe de urbanizare, situată în apropiere de Bucureşti, dar care aparţine administrativ de judeţul Giurgiu. Nu departe de marginea satului trece autostrada Bucureşti - Piteşti, ceea ce-i asigură un acces rapid spre şi dinspre Capitală. Mai ales dacă e o zi de sâmbătă, când se circulă lejer!

Aşa o fi gândit şi Răzvan Murgeanu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, când s-a hotărât să se întâlnească la Bolintin-Deal, în ziua sa liberă, cu preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea. Date fiind funcţiile celor doi, ca şi chestiunea arzătoare care-i aducea la aceeaşi masă, te-ai fi aşteptat să-şi dea rendez-vous fie la ministerul doamnei Udrea, fie la Alexandria domnului Dragnea, nu pe terasa unei benzinării din Bolintin-Deal. Dar ei au gândit altfel: de ce să ne vadă vreun pârdalnic de ziarist?

Când colo, ghinion: la doi paşi de terasa cu pricina locuieşte un jurnalist de la „Adevărul"! Care jurnalist, pe numele său Florin Marin, n-a avut altceva de făcut decât să ia coasa şi să taie iarba crescută vijelios după atâtea ploi de vară. Dar cum cositul e un sport greu, lui Florinel i s-a făcut sete. S-a dus oleacă mai încolo, să ia o răcoritoare. În faţa terasei - o maşină luxoasă, cum nu vezi prea des prin Bolintin-Deal (cică ăia din Bolintin-Vale stau mai bine!). Iar pe terasă, la o masă, doi cetăţeni uşor de recunoscut: Liviu Dragnea şi Răzvan Murgeanu. Şi aici intervine deformaţia profesională: jurnalistul în papuci apucă telefonul unui copil - vecin de-al său - şi imortalizează scena. Nici nu ştia puştiul bolintinean că telefonul său va contribui la o fotografie de prima pagină... Florine, eşti dator cu o ciocolată! (Mai bine tăceam: sigur că şi eu sunt dator cu o primă...)

Nu-i aşa că e mică lumea, domnilor Murgeanu şi Dragnea? Oamenii vă ştiu rivali neînduplecaţi, gata să vă sacrificaţi pe altarul bătăliei PDL-PSD. Eventual, dacă vă întâlniţi, o faceţi la minister, în cadru instituţional. Sau, uneori, prin studiouri TV. Dar aşa, la o benzinărie dosită din Bolintin-Deal? Şi într-o zi de sâmbătă, la capătul unei obositoare săptămâni de muncă?!

Sigur că aţi discutat despre bani europeni. Probabil, şi despre dezvăluirile din „Adevărul". Nu este exclus să fi abordat şi pericolul ca României să-i fie blocate fonduri de aproape un miliard de euro. Putem spera, însă, că nu aţi vorbit şi despre posibilităţile de a pune batista pe ţambal? Iertaţi-mi suspiciunea, dar avem o lungă tradiţie sub semnul zicalei „o mână spală pe alta..." 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite