Bian, escrocul total

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi aventuri cu mega-şpăgarul Silviu Bian, cel care până săptămâna trecută călărea funcţia de şef al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), cu rang de secretar de stat. Aşadar, membru al Guvernului.

N-a fost nevoie de mari investigaţii jurnalistice pentru a afla că musiu Bian, bine proptit de PDL, ne-a onorat cu prezenţa sa în două guverne: Tăriceanu (2005-2007) şi Boc (2009-2011). Şi că în tot acest timp ne-a furat din toate poziţiile.

A luat şpagă prin şantaj, ameninţându-şi subalternii ca un veritabil mafiot sicilian: dacă nu le convine, pleacă; sau: dacă comentează, afară! Şi pentru că şpaga trebuia investită cumva, şi-a tras un căsoi cât un bloc, dar pe care l-a declarat ca având 56 de metri pătraţi, ca să plătească impozit de 4-5 ori mai mic.

Dar cum asaltul la adresa banului public nu era suficient, viteazul Bian nu şi-a plătit nici chiria la apartamentul RAAPPS pe care l-a ocupat abuziv în cei doi ani în care nu mai avea nicio demnitate (2007-2009). Aşadar, omul trăgea în piept bugetul statului, iar drept recompensă, a fost repus în funcţie imediat ce PDL a revenit la guvernare!

Ani de zile, nimeni din partid n-a băgat de seamă că ispravnicul Bian jefuia la drumul mare. Tăcere. Linişte. Silenţiu. Mucles. Parcă jaful se petrecea undeva pe Marte, nu în birourile călduţe ce ţineau de Ministerul Muncii.

Acum, vine un tovarăş de la PDL Alba (unde Bian era până deunăzi vicepreşedinte) şi ne vrăjeşte în felul următor: „Partidul nostru se dezice în totalitate de orice acţiune care implică încălcarea legii. Pentru PDL Alba este o lovitură de imagine reţinerea lui Silviu Bian, dar în acelaşi timp spun: felicitări, DNA!"

O, da, felicitări, DNA! Dar asta s-o spun eu, care am fost furat sistematic de acest Bian, şi nu politrucii care l-au propulsat pe escroc până în Guvern! Fără susţinerea PDL Alba, hoţomanul n-ar fi ajuns niciodată într-o funcţie atât de înaltă. Te pomeneşti că, pe când îşi făcea veacul la Alba Iulia, era o făptură suavă, plină de calităţi, un caracter nepereche pe care l-a pervertit mizerabila Capitală...

Da, chiar aşa, căci iată ce ne mai povesteşte Mihai Babiţchi, şeful Biroului de Presă al PDL Alba: „Întâmplător, eu îl cunosc foarte bine pe Silviu Bian încă de dinainte să ajungă secretar de stat. Îl ştiu ca pe un om onest, care n-ar fi luat un capăt de aţă". Un capăt de aţă - nu, dar ceva baloţi de bani sunt bine-veniţi.

Şi drept dovadă că omul Bian era într-adevăr un caracter imaculat şi un tată impecabil, el i-a dăruit fiului său un BMW chiar la majorat, că doar nu se cuvenea să circule beizadeaua cu tramvaiul. Ce mai contează că puşlamaua de 18 ani s-a grăbit să omoare un bătrân pe trecerea de pietoni... Şi că n-a făcut, nu face şi nu va face niciodată vreo zi de puşcărie...

Important e că, văzut dinspre PDL Alba, domnul  Bian e un mare caracter. 

Grigore Cartianu este redactor-şef "Adevărul".

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite