Bebeluşii revoluţionari

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă România postdecembristă ar trebui să poarte un nume de fată, atunci i s-ar spune Florina.

Iar în buletin şi-ar trece numele complet: Florina Iliescu Maior Costin Luca de România. Este combinaţia letală de nemernicie, hoţie, ticăloşie, lăcomie şi laşitate, rezultată din împerecherea genetică a cinci personaje: Florina Aprofirei, Ion Iliescu, Dorin Lazăr Maior, George Costin şi Raymond Luca.

Florina Aprofirei, fiică a Braşovului, este cea mai tânără revoluţionară cu certificat din România. În decembrie 1989 avea zece ani, prea de-ajuns ca să fie încadrată ulterior în categoria „luptătorilor remarcaţi pentru fapte deosebite". Şi, evident, să primească o indemnizaţie lunară de peste 2.000 de lei, pe tot restul vieţii, plus o mulţime de alte avantaje.

Dar ce-a făcut mirobolanta Florina pentru a binemerita de la patrie? Elevă în clasa a IV-a fiind, a luptat eroic cu teroriştii. Suficient de eroic pentru a deveni „luptător remarcat pentru fapte deosebite", categorie definită de lege astfel: „cei care în perioada 14-25 decembrie 1989 au mobilizat şi au condus grupuri sau mulţimi de oameni, au construit şi au menţinut baricade împotriva forţelor de represiune ale regimului totalitar comunist, au ocupat obiective de importanţă vitală pentru rezistenţa regimului totalitar şi le-au apărat până la data judecării dictatorului". E de la sine înţeles că micuţa Florina chiar asta făcea în decembrie '89...

Vitejia ei n-ar fi fost însă suficientă pentru a-i conferi un certificat de revoluţionar. Şi atunci, în viaţa ei a apărut un personaj providenţial: Dorin Lazăr Maior,  braşovean şi el, deputat PSD şi preşedinte al Asociaţiei „Braşov Decembrie 1989". Evoluând sub bagheta lui Ion Iliescu, acesta a făcut din Revoluţie o mare afacere, iar juna Florina a fost raza de lumină care i-a încălzit sufletul atât de încercat de dictatură. Şi cum fetele din ziua de azi nu se mai mulţumesc cu o îngheţată şi cu un post de secretară, Florina a primit de la şeful ei şi un certificat de revoluţionară.

George Costin (PDL) conduce Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor în Guvernul Boc. La rândul său mega-impostor, Costin spune: „M-am uitat în dosarul Florinei Aprofirei. Are o poză cu ea acolo. Se vede clar că este ea". Aha, este chiar ea, avea codiţe şi o privire înflăcărată, de patrioată adevărată, deci i se cuvine o rentă pe viaţă!

Raymond Luca (PNL), preşedintele Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor (cea care verifică probele din dosare), întăreşte ascendenţa revoluţionară a Florinei: „Apare într-o poză, în braţele tatălui ei. Fotografia e clară şi nouă ni s-a părut că este ea". Aşadar, „ni s-a părut", deci merită o răsplată de la patrie.

Despre Ion Iliescu nu mai povestim, căci rolul său este ultracunoscut. Important e că nu s-a mulţumit cu marea înşelătorie din decembrie 1989, cu teroriştii, morţii şi răniţii din acele zile, ci ne umileşte sistematic şi astăzi, prin impostorii sistemului creat de el.

S-o mai ascultăm o dată pe Florina-eroina: „Au fost la Revoluţie şi copii în cărucior, bebeluşi..." Sigur că da, şi cu toţii merită rentă pe viaţă, că nu degeaba au scâncit împotriva dictaturii!

Tutorele Florinei, Dorin Lazăr Maior, îşi completează muza: „Copiii revoluţionari? Eu nu-i consider impostori. De ce ar fi mai merituos un om matur decât un copil?". Confirmarea ne vine de la Raymond Luca, senatorul liberal: „Copiii merită certificate pentru că au avut rol mobilizator, au fost urcaţi pe tancuri şi au fost trimişi să se strecoare şi să deschidă uşi".

Dar vă daţi seama ce eficienţi erau bebeluşii? Cum începea unul să plângă pentru că nu i-au fost schimbate scutecele, cum se panicau teroriştii, se căcau pe ei de frică şi dădeau în bâlbâială pe acoperişuri.

Iar eroismul suprem le-a aparţinut femeilor gravide, căci fanaticii lui Ceauşescu au pierdut definitiv partida crezând că burţile mari ale viitoarelor mame erau de fapt centuri cu dinamită, după modelul copiat mai târziu de fundamentaliştii islamici. Carevasăzică, şi copiii nenăscuţi în decembrie '89 merită certificate de revoluţionar, pentru că din burta mamei au luptat straşnic împotriva dictaturii.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite