Aoleo, ne bat Băseştii!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se întâmplă din nou! Ce se întâmplă? Nu ştim exact. Cert este că un Băsescu (Mircea, fratele preşedintelui) este acuzat de lovirea unei femei.

De aici încolo, mister: a lovit-o sau n-a lovit-o? Poate cineva să dea un răspuns exact la această întrebare? Poate băga cineva mâna în foc că Mircea Băsescu a plesnit-o pe Nicoleta Moraru? Sau că nici n-a atins-o?

A devenit aproape o modă: aoleo, ne bat Băseştii! Din două, una: fie cei din familia prezidenţială nu se pot abţine fără să plesnească, din când în când, pe cineva; fie dă bine, prin subteranele politicii şi ale Cetăţii, să strigi că te bate Băsescu.

Care sunt faptele?

Episodul 1. În campania prezidenţială din 2009 a apărut o casetă care-l prezenta pe candidatul Traian Băsescu lovind un copil, cu dosul palmei, peste faţă, la o manifestare electorală de la Ploieşti, din 2004. Ulterior, ţara s-a împărţit în două, în funcţie de simpatiile politice: unii pretindeau că respectiva casetă e autentică, alţii că e trucată. Cert e că, la confruntarea finală cu Mircea Geoană, Traian Băsescu a recunoscut indirect lovitura, dar nu aşa cum era în casetă. Pus să jure pe Biblie că nu l-a lovit pe copilul Bogdan Istrăţoiu, preşedintele a replicat: „Nu l-am lovit nici în plex cu pumnul, nici în faţă". Nu ne-a spus, totuşi, cum l-a lovit, lăsând misterul să plutească până în ziua când se va hotărî să-şi scrie memoriile.

Episodul 2. Luna trecută, avocatul Dan Chitic s-a plâns că Traian Băsescu l-a plesnit, la miezul nopţii, în parcarea unui restaurant din Neptun. „M-a lovit cu dosul palmei, cu monturile, fix în gură. A fost mai mult o directă, nu cu pumnul strâns, ci cu pumnul desfăcut", a zis Chitic. Băsescu şi gărzile sale din SPP au negat lovitura. Soţia lui Chitic, evident, a confirmat-o. Pe cine să crezi? Mai ales că în acest caz n-a mai apărut nicio casetă. Aşteptăm memoriile preşedintelui...

Episodul 3. Ieri, Nicoleta Moraru, o tânără din Constanţa, l-a acuzat pe Mircea Băsescu că i-a dat „un dos de palmă". Evident, naşul lui Bercea Mondialu' neagă lovitura. Nici aici nu există casetă. Încă un mister...

Acum, reporterii se află în aşteptarea următoarei ştiri: Ioana Băsescu l-a bătut măr pe Bodo. Sau: Elena Băsescu l-a tras de păr pe comisarul-şef Barroso. Ori: Maria Băsescu i-a ars două palme calului său, Răsfăţ.

Eeee? Cum sună? Ţinem deschisă prima pagină? 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite