Măcelarul şi Vulgarul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rapid nu  joacă rău. Rapid nu e o echipă de mumii. Şi, totuşi, pierde pe final cu 0-1.

Cu Astra, Craiova, CFR, excepţie a fost acasă cu Ceahlăul pe care a egalat-o la unu. Până când o să mai fie aşa?: să joci frumos şi să pierzi, ca-n basmele  pozitiviste. Mai apare şi un arbitru, în speţă Robert Dumitru. Care nu dă penalty  şi eliminare la Mureşan, care l-a secerat în careu pe Ioniţă; Mureşan - Măcelaru, care ia doar galben după un cot vizibil plasat în gura aceluiaşi Ioniţă, că doar nu  i-a scos dantura, măi cârcotaşilor! Dar, pe asta a compensat-o mai târziu când şi Săpunaru a comis-o de roşu şi i-a dat galben.

A fost nu musai părtinire, ci doar prostie în stare pură. Cine îl mai protejază şi pe zevzecul ăsta cu două nume de prenume, sau invers!? Apoi, inculpatul Mureşan, care trebuia eliminat de două ori, dă gol din lovitură liberă în doi timpi. A găsit culoarul. Din Măcelar, Executor. Mersi, Dumitre, mângâia-te-ar strechea, dă idiot! Că dacă  nu te  jignesc, trebuie să admit că ai fost corupt, şi, nu am probe -  rămâi aşa deci: idiot! Corolarul luptei rapidiste a fost şi faptul că Herea a scos  un gol, care  oricum a fost gol, din  plasa  lor, ce generos, mai bine  nu intra-n teren!

Cu toate resentimentele mele faţă de aerele proto-teutone  ale lui Ioniţă, acesta a fost luat de ţintă, cât a jucat, mai ales de "cap-de-mort" ăla, Mureşan. Ultima oară, unu' Tudor, ne-a făcut rău şi cu tupeu, dar subtil, şprigăreşte, pe Giuleşti; acum, la Cluj, ne-a  lucrat vulgar şi odios bi-prenumele ăsta RD. Şi noi spunem că n-avem noroc. Apropo,  prin anii '60-'70, galeria rapidistă scanda „luptă, luptă CFR!"; acu', numele căilor ferate ROMÂNE s-a mutat din 1907, în Ungaria, la Koloszvar, la "Ferar". De unde, nene,  pedigriul şi culorile alb-vişinii şi de  unde  "române" la 1907?

Materialul de mai sus este un pamflet

Opinii

Mai multe de la Stanca George


Ultimele știri
Cele mai citite