Caragiale mioritic

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mă doare capul de situaţia din fotbalul românesc contemporan.

Iată „criza Piturcă" la Steaua, cu iz de circ mediatic pantagruelic, umflat cu drojdii de căcărează, unde doi berbeci se încontrează dând un spectacol scârbos, dar caracteristic societăţii politice care a generat prezentul. Ba, revoluţie, ba lovitură de stat: GB afirmă că Piţi a vrut să pună mâna pe club că să-l dea altcuiva: Putin, Obama, Tutankamon, Bonaparte? Un soi, pleonastic, de a afirma că trăim un Caragiale mioritic al secolului XXI. Şantajul între prieteni, invectiva mocnită, acuză băşinoasă, bref: trufia plină de rapăn a banului gros, aceasta e patria noastră! Apoi, Unirea Urziceni, altădată briantă, premiantă, a fotbalului valah; echipă cu patronul invizibil - faţă de un Jiji care ne scoate irişii, ne sparge trompa lu' Eustache - angrenată într-o competiţie europeană, se dezagregă. Cine pierde?

Prestigiul fotbalului românesc. Cine câştigă? Bucăţi din ea vor să înfulece Steaua (Galamaz, Apostol), Rapid (Maftei, Bilasco) şi cine o mai apuca, ce o mai apuca. Din toate astea, mâinile frecate ar trebui găsite pe la Rapid şi Vaslui, care se pot desprinde măcar de Dinamo, care agonizează, şi de Timişoara, aflată în plină criză de preşedinte, dar în formă; demisionarul Chivorchian îndreptându-se către Vaslui. Despre CFR Cluj, eu unul aştept, să se exprime premierul Boc, prin comunicate de presă...

Dar, ce fac letargicele astea două, susnumite, Rapid şi Vaslui? Păi, a două se caută, iar prima nu se găseşte. În sensul că moldavii au un cotract ferm pe trei ani, cu un antrenor care de pe acum merită concediat, deci „iesti rabdari"; iar giuleştenii dezumflaţi de meciul cu moldo-dunărenii lui Dorinel, suferă la vârfuri, la atace, la-nţepace: nu are nimic cu ofensiva, Raduţă, fiind mort de mic, avortat, iar Cassio, nenăscut încă; se mai aşteaptă un forceps, o cezariană, ceva, din partea mămosului Şumi. Cine profită până una-altă? Poate una dintre cele mai constante şi discrete echipe de azi, mică, modestă şi nucă-tare numită Gaz Metan Medias. Păcat că acestă exemplară trupă a lui Cristi Pustai, nu prea are...gaz; oricum, pre mulţi văd a sufoca, ea. Nu râdeţi!.

Opinii

Mai multe de la Stanca George


Ultimele știri
Cele mai citite