Războiul lui Victoraş cu dictatorul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta e cel mai slab prim-ministru pe care l-a avut România de la Revoluţie încoace.

E atât de disperat să se menţină la putere, atât de nepriceput la politică şi atât de vulnerabil, încât, când apare la televizor, ai senzaţia că naţiunii îi vorbeşte un băieţel timorat, în pantaloni scurţi, care caută ajutor din ochii speriaţi şi pitiţi în spatele ochelarilor.

Desigur, de vină pentru situaţia grea în care se află Victor Ponta e Traian Băsescu. El e cel care l-a determinat pe şeful Executivului să-şi copieze lucrarea de doctorat. Băsescu a băgat Hidroelectrica în insolvenţă şi nu oamenii PSD care încearcă să dea un tun de milioane... de euro. Traian Băsescu îşi bate joc de hotărârile Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi face zid în jurul unui condamnat la închisoare. El e vinovat pentru lipsa de curaj a lui Adrian Năstase. Da, Traian Băsescu e şeful restauraţiei din TVR, suspendă emisiuni, dă oameni afară, ameninţă şi cenzurează, el are un comportament care ne aduce aminte de epoca turnătorului Emanuel Valeriu. Da, dar din fericire pentru Victor Ponta, pentru toate acestea există un vinovat - blestematul dictator Traian Băsescu!

E pentru a doua oară în ultimii cinci ani când idioţii din PSD în asociere cu idoţii din PNL îl transformă pe Traian Băsescu în erou. La cum s-a polarizat societatea în ultima săptămână, la cum merg tendinţele în sondajele de opinie, celor din USL le va fi greu să-l dea jos pe marinar chiar cu noua lege a referendumului (împotriva preşedintelui ar trebui să voteze 50 la sută plus unu din cei prezenţi la urne). Tâmpeniile făcute de Ponta într-o lună şi jumătate de când se află la guvernare, izolarea sa în interiorul Uniunii Europene, polarizarea societăţii româneşti şi activarea clasei de mijloc, cea care a ţinut PSD-ul departe de putere în ultimii opt ani, sunt elemente care au schimbat radical geografia politică de la alegerile locale şi până acum. Faceţi un exerciţiu de imaginaţie şi gândiţi-vă cum va arăta Guvernul Ponta peste cinci luni.

La momentul discuţiei, platforma politică de centru-dreapta nu e constituită, aşa că nemulţumiţii nu au încă spre ce proiect politic să se îndrepte. PSD, cu toată lupta pentru TVR, nu mai poate controla mesajele media şi nici dinamismul dezbaterilor de pe reţelele sociale şi îi va fi destul de greu s-o facă pentru că e un partid care nu a dat niciodată dovadă de prea multă imaginaţie. La această oră, destinele politice ale stângii sunt conduse de un plagiator.

Deşi Victor Ponta a încercat cu disperare să ducă România într-o călătorie în timp până în anul 2000, când PSD se pregătea pentru o domnie de 12 ani, conform declaraţiei unui mare senator al vremii, pe drum i s-a defectat busola şi s-a trezit undeva prin anul 2004. Să vedem ce staţie urmează!

Emilian Isailă este jurnalist

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite