Ghinion Iliescu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Iliescu a reprezentat un blestem pentru istoria României.

Toată acţiunile lui politice, începând cu decembrie 1989, s-au bazat pe o succesiune năucitoare de lovituri de stat care au ţinut ţara la marginea Europei.

Acum, fostul preşedinte ridică din nou glasul şi-l atacă pe Philip Gordon, trimisul Guvernului SUA la Bucureşti, venit să limpezească apele unei lovituri de stat parlamentare dată de ce a mai rămas din comunişti şi acoliţii lor. Ion Iliescu se află  la apusul unei cariere de vechi agent de influenţă URSS implantat în România. Pare o păpuşă din lemn veche şi uzată, trasă încă de fire invizibile ale unor cercuri de interese de la Răsărit. Bătrânul comunist are senzaţia că se află încă în anii '90 când îi păcălea pe diplomaţii occidentali cu discursuri despre democraţie şi libertate pentru ca în spatele uşilor închise să comande distrugerea partidelor istorice şi anihilarea opoziţiei.

Am simţit şi eu ca şi alte milioane de români, pe propria piele, toate nenorocirile făcute de Nicolae Ceauşescu şi Ion Iliescu acestei ţări. Din păcate, nu pot să uit. Mi-am promis atunci când fugeam de mineri pe străzi că întreaga viaţă, de câte ori voi avea ocazia, am să povestesc despre nemerniciile făcute de aceşti „doi mari conducători".

Crede Ion Iliescu cumva că oamenii au uitat ce-a făcut cu România? Cum a alungat el o generaţie întreagă în lume şi cum cei rămaşi ne-am târât ca să supravieţuim, am strâns din dinţi şi am rezistat împotriva ciumei propagate de partidul domniei sale? N-a uitat nimeni, nimic. Ion Iliescu nu e un erou, Adrian Năstase nu e un erou. Cei doi se pregătesc să-şi ocupe locurile pe care le merită în istoria românilor. Dar şocant cu adevărat e tradiţia putredă pe care se bazează PSD. Niciunui politician din acest partid nu-i trece prin cap că ar trebui să renunţe să mai poarte în cârcă doi bolovani care-i scufundă în mlaştina viitorului. Niciunui politician din acest partid nu-i trece prin cap că totuşi avem nevoie de o mişcare de stânga, dar nu una care să semene cu o corabie plină cu piraţi porniţi după pradă.

Fostul preşedinte comunist continuă să trimită mesaje antioccidentale şi, putem spune, antinaţionale dacă ţinem cont că astăzi suntem o ţară care încă face parte din UE şi NATO. Ion Iliescu continuă să-l manevreze pe Victor Ponta, actualul şef al PSD, şi continuă să încurajeze cele mai ticăloase alianţe numai şi numai pentru a nu lăsa România să evolueze pe direcţia integrării în lumea occidentală.

Asta a fost misiunea lui, dar niciodată dorinţa noastră, a celor care am avut ghinionul să-i fim contemporani.

Emilian Isailă este jurnalist

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite