Săndoi, luat la pietre degeaba

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Insulele Capului Verde l-au dat pe Nani, cel care joacă la Manchester United.

O ştire aparent neinteresantă fiindcă nu are legătură cu sibutramina lui Mutu ori tăietura din capul lui Chivu a făcut vâlvă în lumea fotbalului: selecţionata Under 20 a scos un 0-0 cu reprezentativa similară a Insulelor Capului Verde. Ei, şi ce?, aţi zice. Vajnicii ziarişti şi multă lume din fotbal l-au pus la zid pe selecţionerul Emil Săndoi, argumentând că nu e posibilă o astfel de umilinţă în faţa unei echipe al unui stat minuscul de care unii n-au auzit la ora de geografie, ci doar, râzând, la ora de anatomie.

În primul rând, selecţionata Under 20 era o echipă divizionară, România nemaidispunând de o astfel de echipă de pe vremea când Romulus Gabor, în 1981, alături de ceilalţi coechipieri, lua un bronz mondial. În al doilea rând, Săndoi nu a avut în lot jucătorii de la echipele din prima şi a doua divizie, aceştia fiind prinşi în finalul de campionat. Au venit patru băieţi de la Steaua II, echipă care avea un meci amânat. Restul: 15 de la Divizia C şi unul de la Divizia D, printre care să amintim, vă rog să nu râdeţi, câteva "nume sonore" precum Gogoşoiu, Selagea şi Pleaşcă.

Adversarii, Insulele Capului Verde (0-0), Belarus (0-0) şi Portugalia (0-4), au cam terminat campionatele. Primii au folosit 3 jucători din prima ligă lusitană, restul din a doua. Celelalte două reprezentative au utilizat marea majoritate a fotbaliştilor din primele ligi. Jucătorii lui Săndoi au văzut prima oară avionul şi s-au uitat, emoţionaţi, prin hublouri cum e treaba cu norii la 10.000 de metri altitudine.

Insulele Capului Verde l-au dat pe Nani, cel care joacă la Manchester United. România l-a dat pe Chivu la Inter. Vorbim de echipe galonate, aşa că scorul e 1-1 la mari fotbalişti în activitate la formaţii de top. De ce să ne mai mire atunci acel 0-0 la tineret?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite