Să trăiască Naşu'!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă am aflat de la Ioan Becali, singurul ins din lume care a vândut la suprapreţ şi bilete de cinema, şi fotbalişti, că jucătorii de prin Românica nu-şi schimbă doar tricourile între ei, ci şi nevestele, meciul Sandu-Iacov pare neatractiv.

Totuşi, e important mecanismul care impune un şef peste oamenii din fotbalul autohton. Până vom avea şi noi un Gorbaciov care să distrugă din interior un sistem, îl avem pe Naşu'.

Cum care Naşu'? Mircea Sandu va fi votat azi de sute de oameni de fotbal, cazaţi cu o seară înainte la un hotel de multe stele, îndopaţi cu mâncare şi omeniţi cu băutură din belşug ca să fie în formă la Casa Fotbalului. Imaginaţi-vă cum ar fi, ca la prezidenţiale, Băsescu şi Geoană să dea de mâncare, în sâmbăta dinaintea votului, la un popor întreg: câte un mic şi o bere de la marinar, un şpriţ şi câte o gogoaşă de la liderul PSD.

Ar fi mare scandal. La fotbal nu e, Lupescu ne informează că e ceva normal pentru că „sunt zile friguroase şi trebuie să avem grijă de votanţii noştri". Declaraţia aparţine fostului sindi­calist Ionuţ Lupescu, cel care a adus în stradă sute de fotbalişti, culmea tot într-o zi geroasă, pentru a cere demisia celor cu care se află acum în barcă, e adevărat, acum vreo cinci ierni.

Atunci nu se gândea la votanţii lui Naşu', ci cum să ajungă lângă ei şi, eventual, cum să le dea ordine. Iaca a ajuns!Nicio casă de pariuri n-a inclus meciul Sandu‑Iacov în programul său, ceea ce înseamnă că deja se ştie învinsul, dar mai ales învingătorul. La finalul marii întruniri se va aplauda frenetic, dar nu se va scanda: „La al VI‑lea congres, Mircea Sandu reales". Asemănarea cu alte personaje din istorie este pur întâmplătoare.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite