Portarii, extremă urgenţă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte de startul pentru campania Euro 2012, cu siguranţă, selecţionerul Răzvan Lucescu are nenumărate probleme.

Unii văd şi cred că el e o problemă, dar asta e o altă discuţie. Cea mai mare cred eu că o reprezintă postul de portar, unul în care sunt nume, nu şi certitudini.Lobonţ a revenit între buturi la AS Roma, dar a luat trei goluri, unul mai comic decât altul.

„Abia a fost prezent la şuturile care au contat cu adevărat, este bun să fie al doilea portar doar", susţine  presa italiană. În timp ce urmaşul lui Silviu Lung cel adevărat a comis-o la Ploieşti, cam la aceeaşi oră, cu un gol primit pe sub el, la fel cum trece trenul pe sub pod.Tătăruşanu dă semne de revenire, a apărat bine cu Grasshoppers, dar are antecedente negative în celelalte partide.

Dani Coman, în afara avantajului că e finul selecţionerului, nu prea are ce etala, din moment ce e în urmă cu pregătirea, după cum spune chiar noul său antrenor Marius Şumudică. Bornescu pare că încă nu e în graţiile lui Răzvan, deşi din zece reprize apărate până acum în acest sezon, în nouă nu a luat gol, iar într-una, adică în Giuleşti, a luat trei „bucăţi" de la băieţii lui Ioan Andone. Pantilimon de la FC Timişoara a devenit amintire, iar portughezul Taborda n-are paşaport de România.

Riscăm să devenim o naţională fără portari, deşi pe bancă sunt doi foşti goalkeeperi. E paradoxul fotbalului românesc, acolo unde nu se acordă penalty când trebuie şi se arată punctul cu var când nu e cazul. Într-o săptămână, Colţescu, Avram cel mic şi Istvan Kovacs au brevetat compensaţia în arbitraj şi au ridicat-o la rang de artă. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite