Au şi românii nevoie de o caracatiţă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă la începutul turneului final toţi vorbeau de vuvuzele, acum, toată atenţia este îndreptată către caracatiţa Paul.

O caracatiţă care ghiceşte echipele care merg mai departe cu nonşalanţa cu care Marian Iancu vorbeşte de retragere şi Mitică Dragomir despre cât de corect va fi noul sezon de Liga 1. Cum ar fi să găsim mâine un maidanez sau un motan prin România care să ne dea clasamentul sezonului viitor în Liga 1? Am scăpa de scandaluri, de talk-showuri interminabile, de teatrul fals al lui Borcea, de înjurăturile lui Gigi Becali ori de megalomania lui Porumboiu...

Am vedea doar meciuri, unele slabe altele mai bune, goluri şi faze spectaculoase. Maidanezul ori motanul ne-ar salva şi de selecţiile la naţională. I-ar alege pe jucători înaintea lui Răzvan Lucescu sau a fraţilor Becali. În loc să-şi dezvăluie orientările sexuale în direct la tv, lumea fotbalului ar fi mai liniştită. Am afla şi cine retrogradează şi cine promovează, astfel că arbitrajul n-ar mai conta atât de mult. Ion Crăciunescu şi-ar pierde rostul şi postul la televizor, la fel cum Costică Vâlcea n-ar mai avea de ce să fie arestat. Asta în timp ce Cornel Penescu ar fi preocupat de înregistrări contabile decât de înregistrări cu oameni de fotbal care înhaţă „caşcavalul" filmaţi 3D, că tot e acum la modă.

Cel mai mult m-aş bucura că am scăpa de oracolul de la Bălceşti, Dumitru Dragomir, omul care n-a ghicit nimic, niciodată. Spunea despre Dorin Goian că va ajunge la Real Madrid şi că Andrei Cristea va costa 20 de milioane de euro. Unul abia joacă la Palermo, altul nu poate fi vândut nici cu 800.000 de euro. „Corleone" n-are valoare nici măcar cât o unghie, pardon ventuză, de la un tentacul al lui Paul.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite