Fabricaţi mai multă hârtie igienică!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stadionul USL, acest 23 august de toamnă întârziată, dă adevărata măsură a ridicolului şi a provincialismului.

Apele s-au separat: s-a văzut, la oră de maximă audienţă, cine cu cine. Nu e nici Merkel vreun Mesia, revoltaţii greci îşi au drepta¬tea, e ceva dezgustător în felul în care popularii cu guşă cerşesc austeritatea, li se citeşte în priviri şi marilor vizionari ai proiectului unic european relaxarea pe bani publici la care n-a îndrăznit să spere nici MRU, Elena Băsescu se încăpăţânează, cu aroganţă, să nu existe, ceea ce trebuie că o surmenează grozav şi îi tulbură judecata, iar Traian Băsescu însuşi, dacă ar fi avut decenţă, s-ar fi retras până la capătul timpurilor pe mare, pe ocean, în larg. Însă!

Stadionul USL, acest 23 august de toamnă întârziată, dă adevărata măsură a ridicolului şi a provincialismului. Ponta şi Antonescu: ce cuplu decuplat de la modernitate, ce politicieni incompleţi, mai adecvaţi cu nordul coreean, ce înspăimântătoare discursuri revanşarde şi limitate, câtă risipă de cuvinte mărunte, ce porniri de subalterni melancolici după „Cântarea României". Farfuridi şi Brânzovenescu aspirând la şarmul ticălosului domn Nae Caţavencu. Sunt convins că, în secret, Ponta e îndrăgostit de Băsescu, acest rege de port al şmenului, animalul politic românesc suprem, carevasăzică acela care s-a adaptat cel mai bine la propria mahala.

Şi apoi acest întreg stadion de activişti şi de acoliţi care, evident, nu au fost la muncă miercuri. Şi cum să nu fie zelosul Antonescu, Maiestatea Sa Marele Senator Absent, încoronat rege într-o ţară de chiulangii? Şi ce? Mor din nou Brătienii că a început doctrina să le miroasă a oaie? Banii n-au miros, totul e de vânzare! Adaptaţi-vă prezentul! Aboliţi trecutul, viitorul va fi aproximativ, nu se poate altfel!, rupeţi cu totul de favoriţii demodaţi ai părinţilor-fondatori! Principii, idealuri? Căcăreze, rahat de oaie, să ne iertaţi. Stările sufleteşti ale gigilor vor înlocui demodatele legi. Democraţie originală, mă-nţelegi?

Şi i-aţi văzut pe socialiştii noştri, grandioşii revoluţionari bugetofagi? Reprezentanţii oamenilor muncii tânjind după o viaţă în care să nu mai muncească! Şi copiii copiilor lor în vecii-vecilor. Cu mâinile la inimi, la imn, înduioşători - milionarii juni patrioţi! Se aude că mişcarea de masă „IQ < 70" a vărsat superlacrimi direct în pungile cu seminţe. Dar, lasă, a trecut, noi să fim sănătoşi. Peste burtiere s-a pogorât galbenul de foc al breaking-news-ului, iar analiştii neamului, mai-marii taclalei, gureşii cu puţine, dar fixe idei au început să analizeze. Cine cu cine. Şi cât de naiv pare acum Victor Rebengiuc intrând cu sulul de hârtie igienică în studioul Televiziunii naţionale. Nu mai e în stare România să producă suficientă hârtie igienică să şteargă tot ce e de şters din zilele din urmă!

Deşi nu e bine să vorbeşti de igienă colea, la porţile Orientului. Statistici recente arată că în judeţul Olt (vai!) 70% din WC-uri sunt afară, în curte. Judeţ fruntaş pe ramură în Uniunea Europeană! Şi se laudă tot Oltul cu prezenţe-record la votul-hectar. Şi poate să pară o coincidenţă, dar nu e.

Andrei Crăciun este şef secţie Publicistică "Adevărul"

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite