FOTO/VIDEO Bijuterii pentru familia regală a Marii Britanii, create de un fost miner român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bijutier român a creat două inele speciale şi o cheie ornamentală pe care speră să le ofere reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, nepotului ei, prinţul William, şi logodnicei acestuia, Kate Middleton, cu ocazia căsătoriei nunţii regale de la finalul lui aprilie.

Ovidiu Paraianu este un fost miner care a renunţat la meseria respectivă după ce a suferit un accident de muncă. Cu timpul, el a deprins, însă, arta bijuteriilor.

Cu ocazia nunţii dintre prinţul William şi Kate Middleton, din 29 aprilie, Ovidiu Paraianu a creat două inele speciale şi o cheie ornamentală pe care doreşte să le poată oferi personal familiei regale britanice. Vezi VIDEO pe adevarul.it

Cele două inele sunt destinate reginei şi viitoarei prinţese, Kate, fiind ornate cu 16 diamante, 4 rubine şi 4 safire - montate într-o structură de aur de 14 karate. Totodată, acestea au desenate, în miniatură, hărţi ale Regatului Unit. Cheia, înscripţionată cu iniţialele "K" şi "W", a fost concepută pentru prinţul William, putând fi purtată ca ac de cravastă sau ca broşă.

Paraianu nu a dorit să vorbească despre valoarea bijuteriilor. "Sunt cadouri şi nimic altceva. Valoarea este simbolică", a declarat el, potrivit Reuters.

Bijutier pentru capetele încoronate ale lumii

Ovidiu Paraianu a mai creat accesorii preţioase pentru prima doamnă a Franţei, Carla Bruni, dar şi pentru familia regală a Spaniei şi a Arabiei Saudite.

Totodată, artistul el a mai conceput, în 2008, o lucrare aparte pentru regina Marii Britanii: un inel din aur cu diamante, safire şi rubine. Acesta a avut aproximativ 16 grame, fiind realizat din aur de 14 carate, 12 diamante, 12 safire şi 12 rubine. Viziunea bijutierului român asupra inelului creat în 2008 a avut la bază cele 3 elemente brâncuşiene: Masa Tăcerii, Poarta Sărutului şi Coloana Infinitului. Pe Masa Tăcerii se află harta Marii Britanii. Pentru conceperea modelului şi realizarea inelului artistul a avut nevoie de aproximativ 4 luni.

FOTO Vezi cum arătau inelele făcute acum doi ani pentru prima doamnă a Franţei şi pentru regina Regatului Unit

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite