CFR Cluj a învins campioana FC Viitorul, scor 2-0, în etapa a doua a Ligii I. Boli a trimis mingea în propria poartă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Sport Pictures / Ştefan Constantin
FOTO Sport Pictures / Ştefan Constantin

Formaţia CFR Cluj a învins, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa FC Viitorul, într-un meci din etapa a doua a Ligii I, în care de la oaspeţi Kevin Boli a înscris un autogol.

Au marcat Urko Vera '17 şi Boli '82 (autogol).

1-0: Urko Vera a înscris cu un şut din şapte metri, după o centrare a lui Deac.

În minutul 25, un alt gol al lui Vera a fost anulat pentru henţ.

2-0: Boli a trimis mingea în propria poartă de la marginea careului, presat de Bokila.

La finalul partidei, tehnicianul echipei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a declarat că elevii săi au făcut un joc slab, astfel că trebuie făcută o analiză serioasă.

„Felicit CFR. Noi am lăsat de dorit, inexplicabil. Din păcate am făcut un meci slab. N-am ce să comentez pentru că practic nu am făcut nimic ca să putem comenta.

Trebuie să ne strângem şi să vedem ce putem face. Din păcate unii erau cu ce am făcut anul trecut astăzi. Când ai atitudinea pe care am avut-o noi în seara asta trebuie să faci o analiză serioasă", a spus Hagi la Digi Sport.

El a precizat că la golul anulat al lui Veraa fost henţ, iar la autogolul lui Boli de vină a fost Rîmniceanu: A fost henţ. Punct. (...) Greşeala lui Rîmniceanu, că era cu faţa, nu a lui Kevin Boli".

Dan Petrescu: „E o victorie pe merit”

De cealaltă parte, Dan Petrescu, a spus că s-a „bătut" foarte mult pentru ca senegalezul Ibrahima Balde să fie adus la gruparea clujeană.

„Mulţumesc celor din conducere, m-am bătut foarte mult pentru Balde. Sigur, cel puţin o lună nu o să fie, dar când va fi gata fizic sigur va face diferenţa în campionatul nostru", a spus Petrescu la Digi Sport.

Dan Petrescu a precizat că nu se aştepta ca elevii săi să aibă o prestaţie atât de bună împotriva Viitorului. „Mă bucur că am reuşit să câştig primul meci acasă. Am jucat împotriva echipei campioane, o echipă foarte bună, mai bună decât anul trecut. Atitudinea jucătorilor a fost foarte bună. Am încercat să profităm de contraatac, de faze fixe. Contrar aşteptărilor mele, Vera a marcat cu piciorul, nu cu capul. Nu mă aşteptam ca băieţii să fie aşa bine azi. Culio a făcut două meciuri excelente. Bokila a venit foarte târziu. Dar sunt jucători importanţi, asta e cel mai important", a explicat el.

Petrescu consideră meritată victoria echipei sale. „Arbitrajul n-a influenţat rezultatul pentru că nu ţin minte o ocazie a Viitorului. E o victorie pe merit"

Referitor la şansele echipelor din România în cupele europene, Petrescu a spus că şi-ar dori ca toate să meargă mai departe: „Am o încredere mare în Viitorul, i-am zis lui Hagi că eu simt că ei se vor califica. Au şanse mari să se califice. Eu vreau cu toate să mergem mai departe".

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): Vâtcă - Manea, P. Vinicius, Mureşan, Camora - Hoban, Deac - Culio (Nistor '88), Păun, Nouvier (Moutinho '90+1) - Vera (Bokila '75).

FC Viitorul (manager tehnic Gheorghe Hagi): Rîmniceanu - Boli, Ţîru (Cicâldău '46), M. Constantin, Ganea - Benzar, Nedelcu (Mladen '75), D. Lopez (Dumitrescu '65) - Chiţu, Ţucudean, Herea.

Cartonaşe galbene:Hoban '54 / Chiţu '20, Nedelcu '36, D. Lopez '63

Arbitri: Marius Avram - Octavian Şovre, Mircea Orbuleţ - Robert Dumitru

Observatori: Zoltan Szekely, Imilian Şerbănică

La meci a fost prezent şi selecţionerul Christoph Daum.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite