Vicepremierul Gabriel Oprea: „Năstase era autoritar. Ponta este mai relaxat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Oprea FOTO: Arhiva Adevărul
Gabriel Oprea FOTO: Arhiva Adevărul

Vicepremierul Gabriel Oprea a discutat,  joi seara, la Realitatea TV, cu moderatorul emisiunii „Jocuri de Putere“, Rareş Bogdan, despre relaţia cu fostul premier Adrian Năstase şi cu actualul premier Victor Ponta.


Potrivit lui Oprea, Adrian Năstase era un om autoritar, care impunea şi impune respect, în timp ce premierul Victor Ponta este mai relaxat. Întrebat care sunt atribuţiile sale la Guvern, vicepremierul a glumit spunând că „îl păzeşte pe Victor Ponta“.

„Adrian Năstase e un om foarte autoritar. Impunea şi impune respect. (...) Cu domnul Victor Ponta - mă întrebaţi ce fac eu acolo la Guvern - îl păzesc pe Victor Ponta! Evident că glumesc, îl cunosc foarte bine, dar îl respect foarte mult pe premier. Prin tot ce pot să fac eu, vreau să-i întăresc autoritatea premierului Victor Ponta. Caut să vin înainte de el şi să plec după el. Când intră într-o încăpere, mă ridic în picioare. Vreau să contribui la întărirea autorităţii lui Victor Ponta“, a declarat Oprea, citat de ziare.com.

În context, Oprea a mai precizat că a vorbit cu fostul premier imediat după ce a acesta a ieşit din închisoare, dar şi cu ocazia sărbătorilor de Paşte. Oprea şi-a mai amintit că stătea în poziţie de drepţi atunci când Năstase intra într-o încăpere.

„Cu domnul prim-ministru Nastase, eram şi noi mai juniori. Eu fiind şi militar, stăteam în poziţie de drepţi. Era un om foarte autoritar. Am învăţat meserie“, a mai precizat vicepremierul, subliniind că, atât pe el, cât şi pe Victor Ponta, Năstase i-a lansat în politică.  

„Domnul preşedinte Adrian Năstase a avut o contribuţie majoră. A fost unul dintre cei mai buni prim-miniştri ai României. A avut merite indubitabile“, a mai subliniat Oprea.

De asemenea, vicepremierul a avut cuvinte de laudă şi la adresa liderului liberal Crin Antonescu, pe care îl consideră un om politic cu o deosebită charismă.

„Antonescu este un bărbat politic care are charismă. Este un foarte bun orator. A avut inspiraţia politică, împreună cu Victor Ponta, au creat această alianţă politică de interes naţional. Au un succes politic extraordinar. Eu cred că nimeni, astăzi, având aceste succese istorice, nu pot să-i sufle în ciorbă lui Crin Antonescu“, a mai declarat Oprea.

El a mai precizat că Antonescu este candidatul USL la presedinţie şi are determinarea să câştige sub umbrela acestei alianţe.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite