Un lider PNL îi cere lui Câciu date despre ONG-urile care au organizat evenimentul de la Tuşnad. Suspiciuni privind o presupusă finanţare din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Cozma FOTO: Facebook Adrian Cozma
Adrian Cozma FOTO: Facebook Adrian Cozma

Vicepreşedintele PNL a solicitat ministrului Finanţelor date despre o presupusă finanţare din Rusia pentru cele două ONG-uri care au organizat evenimentul la care a participat Viktor Orban pe teritoriul României.

Conform întrebării adresate de deputatul PNL, există multiple suspiciuni cu privire la faptul că Fundaţia Kisebbségekért  - Pro Minoritate şi Consiliul Tineretului Maghiar din România (MIT) beneficiază de finanţări externe din Federaţia Rusă. 

 Adrian Cozma a solicitat ministrului Finanţelor să îi fie comunicate sursele de finanţare ale celor două ONG-uri, dar şi structura organizatorică a Consiliului Tineretului Maghiar din România. 

 Mai mult decât atât, deputatul a solicitat şi o listă cu membrii fondatori şi activi ai Fundaţiei Kisebbségekért  – Pro Minoritate.

   Întrebările adresate de deputatul PNL 

- Cine sunt membrii fondatori şi membrii activi ai Fundaţiei a Kisebbségekért  – Pro Minoritate?

- Când a obţinut Fundaţia a Kisebbségekért  – Pro Minoritate statutul de utilitate publică, la propunerea cărei entităţi şi care este valoarea alocată de la bugetul de stat în anii 2021 şi 2022?

- Existând suspiciuni multiple că Fundaţia a Kisebbségekért  – Pro Minoritate beneficiază de finanţări externe din Federaţia Rusă şi având în vedere angajamentele României de a respecta sancţiunile aplicate agresorului rus, vă rog să analizaţi în ce măsură această fundaţie beneficiază de finanţare din Federaţia Rusă.

- În condiţiile în care la Ministerul finanţelor se depun documentaţiile privind finanţarea/organizarea entităţilor non-profit, vă rog să-mi comunicaţi care sunt sursele de finanţare pentru Consiliul Tineretului Maghiar din România (MIT), dacă această structură a beneficiat sau beneficiază de finanţări din Ungaria sau Federaţia Rusă (direct sau indirect), precum şi structura organizatorică a acestei entităţi (conducerea, membri activi).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite