Traian Băsescu, estimări privind alegerile europarlamentare: Dacă vor lua sub 30%, va fi vai de capul lui Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO INQUAM PHOTOS/ JUSTINEL STĂVARU
FOTO INQUAM PHOTOS/ JUSTINEL STĂVARU

Traian Băsescu a vorbit duminică la România TV despre cum s-ar putea schimba raporturile de forţă între partide în urma alegerilor  europarlamentare din 26, estimând că un scor slab obţinut de PSD i-ar  pune probleme foarte mari lui Liviu Dragnea.

”Sunt alegeri care vor schimba raportul de forţe între partide. Orice procent sub 46% este grav, dar dacă vor lua sub 30% va fi vai de capul lui Dragnea. Dacă PNL+PMP vor obţine cumulat peste PSD vor avea o problemă foarte gravă, pentru că şi-ar pierde legitimitatea. Cum vor mai spune ei că aşa i-a mandatat electoratul?”, a declarat Traian Băsescu, la România TV, citat de realitatea.net.

Băsescu a făcut estimări optimiste în privinţa şanselor PMP.

”Eu cred că Pro România va avea mari probleme de prag. PMP-ul nu va avea probleme. Eu mi-am asumat şi riscurile acestei campaniei, dar pe listele la europarlamentare am pus toţi parlamentarii şi toţi şefii de filiale. La final, va fi o asumare a fiecăruia pentru că toţi au fost pe liste”, a spus Băsescu potrivit sursei citate.

„UE, pentru mine, nu are secrete, iar ca europarlamentar, portofoliul de cunosţinte despre UE şi portofoliul oamenilor pe care îi cunosc la Bruxelles îmi vor permite să fac lucruri importante pentru ţară. Eu zic că o să ne batem la un patru locuri. Optimismul meu proverbial funcţionează şi în cazul acesta. Va daţi seama daca spunea două sau trei, dezamăgeam lista principală, deci mergem pe patru", a declarat Traian Basescu la Romania Tv citat de ziare.com.

Traian Basescu este primul pe lista PMP la alegerile europarlamentare. Pe al doilea loc se afla presedintele partidului, Eugen Toma urmat de,Ioana Constantin, Marius Pascan, Simona Vladica, Robert Turcescu, Teodora Desaga, Petru Movila, Catalina Bozianu şi Catalin Bulf.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite