Singurătatea politicianului de cursă lungă: cazul Ludovic Orban. Zeci de aleşi îl susţin, dar niciunul nu l-a urmat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Facebook/Ludovic Orban
Ludovic Orban FOTO Facebook/Ludovic Orban

Ludovic Orban a făcut primul pas pentru părăsirea PNL, partid în care este membru de aproape 30 de ani. Concret, fostul şef al liberalilor şi-a dat demisia, marţi, din grupul parlamentar al PNL, însă nu exclude să plece definitiv din formaţiune. Deocamdată, cu Orban nu s-a solidarizat niciun parlamentar PNL, deşi zeci de deputaţi şi senatori îl susţineau şi îl voiau din nou în funcţia de premier.

„S-a creat o criză politică artificial. A fost făcut praf un partid politic, făcută praf Coaliţia, iar cetăţeanul român a fost lăsat fără Guvern cu capacitate deplină de exerciţiu, oferind un circ politic pe care majoritatea populaţiei îl respinge. Nu pot să fiu părtaş la acest lucru. Numai lobotomizat aş putea sta pasiv la acest atentat împotriva interesului naţional. Nu îmi dau încă demisia din PNL, partidul căruia i-am dedicat toată viaţa mea matură”, a precizat Orban, de la tribuna Camerei Deputaţilor.  

Orban şi-a exprimat optimismul privind revenirea sa, în cazul în care sunt îndeplinite mai multe condiţii. De asemenea, fostul şef al PNL nu s-a abţinut de la o serie de atacuri la adresa lui Klaus Iohannis şi a lui Florin Cîţu. „Conducere ruptă de realitate, din cauza unui nor de prafuri. Trebuie să se ducă acasă, deputaţii PNL să renunţe la golf, eu, personal, nu vreau să joc golf. PNL trebuie să se întoarcă cu faţa la cetăţeni şi cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni”, a completat deputatul Orban.

Uniţi în gândire, dar mai puţin în fapte

Deşi, la începutul lunii, 42 de aleşi, deputaţi şi senatori, îşi anunţau sprijinul pentru Orban, niciun alt parlamentar nu şi-a mai înaintat demisia pentru a-şi arăta solidaritatea cu fostul preşedinte al PNL. Surse parlamentare din echipa lui Orban susţin că aleşii care sunt şi lideri de filiale nu vor face în pasul în spate, mai ales că vor să rămână la conducerea organizaţiilor lor. Pe de altă parte, o parte din liberalii care sunt simpli parlamentari ar urma să-şi dea demisia doar din grupurile parlamentare. De exemplu, surse din partid susţin că la Senat îşi pregătesc demisia din grup Adrian Oros (fost ministru al Agriculturii) şi Ion Iordache (senator de Gorj).

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, declara zilele trecute faptul că fostul preşedinte al partidului ar putea să rupă maximum 10-12 parlamentari, obiectivul acestuia fiind să-şi facă grupuri parlamentare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite