Comisia juridică a dat aviz pozitiv pentru arestarea deputatului Ion Stan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputaţii decid astăzi dacă Ion Stan va ajunge după gratii FOTO Mediafax
Deputaţii decid astăzi dacă Ion Stan va ajunge după gratii FOTO Mediafax

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat luni aviz pozitiv solicitării procurorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru arestarea preventivă a deputatului Ion Stan, acuzat de trafic de influenţă.

UPDATE 12.01 Comisia juridică a dat aviz pozitiv arestării deputatului Ion Stan cu nouă voturi "pentru" şi un vot "împotrivă".

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a înaintat, pe 28 noiembrie, o scrisoare Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi privind cererea de arestare preventivă a deputatului Ion Stan înaintată de procurorii Înaltei Curţi.

Referatul prin care procurorii cer avizul Camerei Deputaţilor pentru arestarea parlamentarului Ion Stan scoate la iveală detalii importante despre acuzaţiile de corupţie aduse de Direcţia Naţională Anticorupţie. Potrivit anchetatorilor, Ion Stan a început încă din 2009 să-i ceară sponsorizări lui Sorin Dima, om de afaceri din judeţul Dâmboviţa, iar în schimb îi promitea protecţie şi sprijin în obţinerea unor contracte de achiziţii publice.

Deputatul Ion Stan este acuzat că, în perioada mai – noiembrie 2009, i-a dat de înţeles lui Dima că are influenţă asupra preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, şi că îi va facilita obţinerea de contracte pentru firmele controlate de Sorin Dima.

Stan este la al treilea mandat în Parlamentul României. A ocupat pentru prima oară un fotoliu de deputat în judeţul Dâmboviţa în anul 2000. În 2004, a devenit pentru a doua oară deputat tot în judeţul Dâmboviţa, iar la ultimele alegeri generale a ocupat colegiul uninominal numărul 3 (comunele Cândeşti – Cobia – Crângurile – Dragomireşti) din judeţul Dâmboviţa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite