Preşedintele PNL Târgu Mureş a demisionat din partid din cauza fuziunii cu PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi  Vasile Blaga la Congresul de fuziune FOTO Eduard Enea
Klaus Iohannis şi  Vasile Blaga la Congresul de fuziune FOTO Eduard Enea

Preşedintele PNL Târgu Mureş, Ionela Ciotlăuş, fost viceprimar al municipiului, a demisionat din partid, luni, susţinând că fuziunea cu PDL a fost o decizie luată fără consultare internă şi reprezintă pierderea identităţii liberale, transmite corespondentul Mediafax.

Ionela Ciotlăuş, fost viceprimar al municipiului, înlocuit de câteva luni cu Claudiu Maior (PDL), a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că şi-a depus demisia din toate funcţiile politice deţinute în PNL - vicepreşedinte în BPJ Mureş şi preşedinte al organizaţiei liberale din Târgu Mureş - precum şi din calitatea de membru al partidului, transmite corespondentul Mediafax.

"Astăzi (luni - n.r.) am demisionat. Motivele sunt legate de decizia de a demara procedurile de fuziune între PNL şi PDL şi în acest fel pierderea identităţii liberale şi asocierea cu adversarul politic de un deceniu. Rămân fidelă principiilor politice liberale, dar nu le voi subordona celor care până mai ieri ne-au jignit şi umilit în fel şi chip”, a declarat Ciotlăuş.

Aceasta a adăugat că, în opinia sa, PNL a făcut în acest an mai multe erori, începând cu trădarea alianţei USL, care înseamnă şi trădarea celor care au crezut în aceasta, ieşirea din ALDE şi aderarea la PPE, ceea ce înseamnă "trădarea propriului electorat” şi, în final, fuziunea cu PDL, "care a servit intereselor meschine ale lui Traian Băsescu şi a aruncat ţara în criză economică şi socială profundă”.

Ea susţine că toate aceste decizii majore au fost luate fără o consultare internă.

"E sub demnitatea mea ca om să merg mai departe cu această construcţie politică. Nu vă puteţi imagina ca de mâine să stau la masă cu Dorin Florea (primarul Târgu Mureşului, şef al PDL Mureş - n.r.) şi Claudiu Maior (viceprimarul ales în locul lui Ciotlăuş, secretar al PDL Mureş - n.r.), când am simţit toţi cum, prin lipsa de transparenţă în cheltuirea banului public, au distrus acest oraş”, a spus Ciotlăuş.

Întrebată dacă va pleca spre o altă formaţiune politică, aceasta a răspuns că deocamdată îşi ia "o binemeritată vacanţă politică”, după 11 ani de activitate în PNL, dar şi în administraţia publică locală, şi că, în cazul în care colegii ei liberali o vor sancţiona cu măsura retragerii calităţii de consilier local, se va conforma.

De cealaltă parte, preşedintele PNL Mureş, Ciprian Dobre, vicepreşedinte la nivel naţional, a spus că regretă decizia Ionelei Ciotlăuş de a demisiona, care l-a luat prin surprindere, mai ales că este vorba despre ”un om în care partidul a investit mult”.

"Regret plecarea Ionelei Ciotlăuş din PNL şi cred că acest gest practic unilateral, abdicativ, făcut de Ionela Ciotlăuş e un gest în faţa căruia pot să spun un singur lucru: am luat act. PNL Mureş a luat act de demisia domniei sale. (…) Din punctul meu de vedere, PNL a luat o decizie mare, fuziunea cu PDL e un proiect mare pentru România. Eu regret faptul că domnia sa nu este alături de noi în acest demers”, a declarat Dobre.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite