Ponta, despre votul privind Guvernul Dăncilă: Voi vota „împotrivă“ cu toată convingerea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Victor Ponta a anunţat, duminică, că va vota în Parlament „împotriva“ învestirii noului Guvern, condus de Viorica Dăncilă, fostă şefă a europarlamentarilor social-democraţi.

„Guvernul Grindeanu l-am votat, la Guvernul Tudose nu am mai votat. Acum voi vota «împotrivă» cu toată convingerea", a declarat Victor Ponta la Antena 3.

Fostul premier a adăugat că decizia sa de a vota «împotrivă» nu este determinată de calităţile sau defectele Vioricăi Dăncilă, ci de faptul că, în opinia sa, adevăratul premier va fi Liviu Dragnea.

„Va conduce Guvernul domnul Dragnea şi trebuie să-şi asume răspunderea, nu poate mereu prin altcineva. (...) Eu cred că domnul Dragnea nu are educaţia politică şi capacitatea intelectuală de a conduce o ţară. Acum însă o conduce. Din punctul meu de vedere o conduce prost, motiv pentru care nu mai sunt membru în PSD şi o să votez împotriva Guvernului Dragnea 3“, a completat Victor Ponta

Fostul premier a declarat că în Comitetul Executiv Naţional al PSD există un singur membru, Liviu Dragnea, iar acesta este cel care va decide alcătuirea noului Guvern.

“Se va decide compoziţia Guvernului în conformitate cu dorinţa domnului Liviu Dragnea. E un singur membru în CEx. Decide domnul Dragnea să facă un Guvern, dacă se poate mai bun decât ultimele două, care au fost, totuşi, două guverne lamentabile în ceea ce priveşte acivitatea profesională a majorităţii membrilor”, a declarat Victor Ponta.

Ponta mai spune că Liviu Dragnea controlează în prezent Parlamentul, Guvernul, partidul, Curtea de Conturi şi alte instituţii, la fel cum a făcut-o şi Traian Băsescu, fără a fi "deranjat" de nimeni.

"Un singur om, domnul Dragnea, controlează în acest moment şi Parlamentul, şi Guvernul, şi partidul, Curtea de Conturi şi alte instituţii. S-a mai întâmplat ca o singură persoană să aibă practic toată puterea, domnul Băsescu, acum o are domnul Dragnea. Nu pot să spun că îl deranjează cineva. Domnul Iohannis bine că n-a venit la şedinţa PSD ca să semneze acolo (decretul de numire al premierului – n.r.).  Statul paralel văd că s-a dus, deci acum domnul Dragnea are puterea. Problema e ce face cu ea", a mai declarat fostul lider PSD.

De asemenea, fostul premier spune că Liviu Dragnea este unul dintre liderii căruia decizia îi aparţine, iar Guvernul Grindeanu şi Guvernul Tudose au fost conduse, de fapt, de el.

“Domnul Dragnea are un alt tip de leadership, în care decizia îi aparţine (...) Au fost două guverne foarte slabe, care au făcut foarte multe greşeli, amândouă conduse, într-un fel sau altul, cu influenţa domnului Dragnea. S-au luat nişte măsuri foarte proaste – faimoasa revoluţie fiscală – eu cred că de aia nu plânge nimeni după Tudose, că nimeni nu a uitat că Tudose a zis că se opune şi pe urmă a făcut revouţia fiscală şi a distrus tot. Mai departe povestea cu salariile, că urmează să crească salariile şi în final nu au mai crescut. Deci două Guverne proaste: Guvernul Dragnea 1, Guvernul Dragnea 2. Sper ca Guvernul Dragnea 3 să fie mai eficient”, spune Ponta.

Ponta a mai susţinut că, în perioada în care a fost preşedintele PSD, Liviu Dragnea era un om mai "ascuns", care îi spunea că îl iubeşte şi îl sprijină. Fostul premier consideră că Dragnea "nu are educaţia politică şi capacitatea intelectuală de a conduce o ţară"

“Era un om mai ascuns, care îmi spunea cum mă iubeşte, cum mă sprijnă, dar probabl că aşa e un anumit gen de politică, să îi împingi pe toţi pe scări. Treaba lui”, a continuat Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite