Nunţi, botezuri şi cumetrii politice: Cine cu cine s-a încuscrit în 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia Băsescu, mai bogată cu doi membri FOTO Facebook
Familia Băsescu, mai bogată cu doi membri FOTO Facebook

Politicienii români s-au aflat în 2013 în vizorul presei nu doar prin natura funcţiei, ci şi graţie peripeţiilor din viaţa personală: nunţi, botezuri, dar şi despărţiri sonore au ţinut şi în acest an prima pagină a ziarelor. În timp ce drumurile unora au dus direct către altar, alţii, dimpotrivă, au încheiat periplul matrimonial printr-un discret divorţ.

Şi în acest an, politicienii au arătat că, dincolo de viaţa profesională, viaţa personală le consumă resurse serioase. În vreme ce senatorul liberal Călin Popescu Tăriceanu a fost mire pentru a cincea oară, deputatul PDL Elena Udrea a pus capăt unei căsnicii de zece ani. În acelaşi timp, preşedintele Traian Băsescu a devenit bunic şi se pregăteşte să îmbrace, pentru a treia oară, haina de socru, la nunta fiicei sale, Ioana.

Familia Băsescu, mai bogată cu doi membri

Născută în urmă cu aproape patru luni, Sofia Anais, fiica Elenei Băsescu, a devenit vedeta familiei şi favorita preşedintelui. Într-un interviu acordat recent revistei „Viva“, europarlamentarul a recunoscut că bunicul Sofiei, Traian Băsescu, preferă să-şi răsfeţe nepoata, care a ajuns deja să îl recunoască la televizor.

“Părinţii mei îşi doreau de mult timp un nepoţel sau o nepoţică, aşa că venirea pe lume a fetiţei mele a fost ca un vis împlinit. Iar de când s-a născut, pot să spun că sunt foarte fericiţi şi Sofia a devenit centrul universului nostru. Sigur, tatăl meu are mai puţin timp şi, de aceea, lui îi revine partea cea mai frumoasă, aceea de a o răsfăţa pe Sofia. La fiecare sfârşit de săptămână o plimbă prin curte şi vorbeşte foarte mult cu ea. Petrec împreună câte trei-patru ore în fiecare sâmbătă şi duminică”,  a povestit ea şi a adăugat  că “Sofia îi recunoaşte deja vocea inconfundabilă la televizor”.

De Crăciun, familia Băsescu s-a mai extins însă cu un membru, după ce Ioana Băsescu a fost cerută în căsătorie de avocatul Radu Pricop. Fiica cea mare a preşedintelui va îmbrăca rochia de mireasă pentru a doua oară, în vara anului următor.

Tăriceanu, ginere la puterea a cincea

Senatorul liberal a sărbătorit, în luna noiembrie, cea de a cincea căsătorie. De această dată, însă, Tăriceanu, în vârstă de 63 de ani, şi aleasa inimii sale, Loredana Moise, în vârstă de 34 de ani, şi-au unit destinele numai în faţa stării civile, întrucât regulile bisericeşti i-au împiedicat să obţină binecuvântarea unui preot. Mai mult, potrivit dogmei religioase , senatorului PNL îi este interzis să mai poarte verighetă.

Tăriceanu s-a căsătorit pentru prima dată în 1976, dar căsnicia sa a durat numai patru ani. A doua soţie a liberalului a fost fiica fostului ambasador român în Israel, Valeriu Georgescu, iar cea de-a treia soţie a fost Cornelia Trântescu. De cea de-a patra soţie, Ioana, liberalul s-a despărţit în urmă cu doi ani.

PDL, o nuntă şi- un divorţ

În 2013, democrat-liberalii au celebrat, în iunie, căsătoria Robertei Anastase cu Victor Farcă, după 15 ani de relaţie. Emoţiile au copleşit-o pe Anastase, căreia i s-a făcut rău în biserică. “Au fost emoţii şi căldură mare, multă ploaie, e adevărat”, a explicat fosta preşedintă a Cemerei Deputaţilor. Însă motivul a fost altul: Roberta Anastase slăbise  brusc câteva kilograme înainte de a fi condusă în faţa altarului.

Printre cei 400 de invitaţi s-au numărat mai mulţi colegi din PDL ai miresei, respectiv Elena Udrea, Anca Boagiu, Emil Boc şi Vasile Blaga.

La polul opus, căsnicia de zece ani a Elenei Udrea cu Dorin Cocoş a luat sfârşit anul acesta, fără cântec, în faţa notarului.

“Decizia de a ne despărţi vine după o analiză profundă a relaţiei noastre şi a opţiunilor politice. Faptul că avem cariere atât de diferite şi, în cazul nostru, chiar incompatibile, unul politică, altul afaceri, ne-a privat  de timpul petrecut împreună, necesar relaţiei şi a supus căsătoria unor presiuni din exterior, care au afectat-o iremediabil”, a fost explicaţia oferită de cei doi, prin intermediul unui comunicat.

În 2003, Elena Udrea s-a căsătorit, la New York, cu omul de afaceri Dorin Cocoş. Cununia civilă a avut loc pe 26 decembrie, odată cu ziua ei de naştere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite