Liliana Ţuroiu, noul preşedinte al ICR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liliana Ţuroiu, noul preşedinte al ICR. FOTO Facebook
Liliana Ţuroiu, noul preşedinte al ICR. FOTO Facebook

Liliana Ţuroiu, Mirel Taloş şi Krizbai Bela Dan au primit, luni, votul Parlamentului pentru a putea ocupa funcţiile de preşedinte, respectiv de vicepreşedinţi, ai Institutului Cultural Român (ICR).

Liliana Ţuroiu, susţinută de PSD, a primit 71 de voturi „pentru“ şi 33 de voturi „împotrivă“, aceasta fiind desemnată preşedinte al Institutului Cultural Român. Noii vicepreşedinţi ai ICR vor fi Mirel Taloş (propunerea ALDE) şi Krizbai Bela Dan (propunerea UDMR). Mireş Taloş a 73 „pentru“ şi 33 „contra“, în timp ce Krizbai Bela Dan a primit 70 de voturi „pentru” şi 71 „împotrivă”. 

„Această colaborare (cu ICR - n.r.) a venit într-o perioadă de maturitate artistică, după 20 de ani. Aş dori să spun foarte sincer şi cu părere de rău, că va trebuie să pun între paranteze creaţia mea artistică pentru o perioadă limitată. E adevărat că anul acesta am anulat cinci expoziţii internaţioanale în eventualitatea în care va exista un aviz pozitiv şi un vot pentru desemnarea mea ca preşedinte al ICR (...) Voi face acest sacrificiu profesional, pentru că nu e altceva decât un sacrificiu profesional. Nu e uşor să o iei de la capăt când ai ajuns la un nivel de notorietate internaţională. E o provocare la nivel de management şi mai ales e o provocare a omului de cultură care sunt“, a declarat Ţuroiu în urmă cu două săptămâni, la audierea sa în Comisia de cultură şi de politică externă a Senatului. 

De asemenea, au fost aprobate şi persoanele care vor face parte în Consiliul de Administraţie al ICR, şapte fiind reprezentante ale partidelor parlamentare şi şapte ale uniunilor de creaţie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite