Iohannis, întrebat dacă România a trimis arme grele Ucrainei: Este înţelept ca în război să nu dai adversarului informaţii vitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din timpul vizitei lui Klaus Iohannis în Ucraina FOTO Twitter
Imagine din timpul vizitei lui Klaus Iohannis în Ucraina FOTO Twitter

Preşedintele Klaus Iohannis nu a vrut să dea un răspuns tranşat în ceea ce priveşte ajutorul dat de România Ucrainei, inclusiv pe partea de armanent, cu toate că presa de la Kiev a vorbit inclusiv de o asemenea susţinere din partea ţării noastre.

Klaus Iohannis a evitat să spună clar modul în care a ajutat Ucraina cu armanent, în condiţiile în care alte state au prezentat date referitoare la calitate şi armamentul trimis. 

„Eu pot să vă spun ce am spus şi cu o altă ocazie. Suntem în război, nu într-o situaţie pe care o povestim în linişte la o cafea. Războiul se desfăşoară lângă noi. Este înţelept ca în război să nu dai adversarului informaţii vitale. Asta este abordarea noastră pentru că suntem vecini direcţi cu Ucarina şi credem că aşa este mai bine pentru noi şi pentru Ucraina”, a fost explicaţia lui Klaus Iohannis. 

Şi în alte intervenţii şefului statului a făcut apel la prudenţă pe această temă. Nici Ministerul Afacerilor Externe nu a comentat în ultimele luni speţa, inclusiv în conferinţa de presă cu liderul diplomaţiei de la Kiev, Dmitro Kuleba, Bogdan Aurescu evitând un răspuns tranşant.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite