Elena Udrea, interogată de judecătorii bulgari. Instanţa urmează să dea verdictul sâmbătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Fostul ministru Elena Udrea a încercat să fugă din ţară, însă de data aceasta nu a ieşit cum se aştepta. Fiind condamnată la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în dosarul Gala Bute, Elena Udrea a trecut graniţa pe la Giurgiu, înainte ca instanţa să anunţe decizia. După câteva ore, ea a fost arestată, la câţiva kilometri de frontiera cu Grecia.

Judecătorii bulgari au decis ca ordonanţa de reţinere să-i fie prelungită cu încă 72 de ore. 

Fostul ministru va fi interogată, vineri, 08 aprilie, de la ora 16.00, în Bulgaria. În completul de judecată sunt 3 judecători şi un procuror. Elena Udrea are avocat. Hotărârea instanţei va fi publicată mâine şi nu va rămâne definitivă, aceasta putând fi contestată în 3 zile la Sofia. 

Elena Udrea va rămâne în custodia poliţiei din Petrici până va fi transportată la tribunalul din Blagoevgrad. Luni, fostul ministru se va prezenta în faţa unui judecător, care va aproba mandatul formulat pe numele Elenei Udrea. După această procedură, poliţiştii din România o vor aduce pe Elena Udrea în ţară. Acest lucru este posibil, numai în cazul în care fostul ministru nu solicită azil politic în Bulgaria. În acest caz, se va desfăşura un proces de extrădare pe numele ei.  

Elena Udrea a fost arestată pentru 24 de ore în baza unei decizii întocmite de Poliţia de Frontieră din Bulgaria. 

Potrivit unor informaţii, Elena Udrea ar fi aşteptat decizia magistraţilor la Sofia, iar după ce instanţa a făcut publică decizia, aceasta ar fi plecat spre Grecia. În 2018, Elena Udrea a plecat pe aceeaşi rută către Costa Rica alături de Alina Bica, fosta şefă antimafia. De data aceasta, ea a fost însoţită de şoferul ei.  

Fostul ministru a fost prinsă la 2 ore şi jumătate de la publicarea mandatului, la Kulata.  

Elena Udrea este cercetată în trei dosare penale. Aceasta mai are o condamnare de opt ani în dosarul campaniei prezidenţiale din anul 2009, a fost trimisă în judecată şi în dosarul Hidroelectrica. 

    

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite