Dan Barna afirmă că decizia privind candidatul USR PLUS la viitoarele alegeri prezidenţiale va fi luată peste doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto gov.ro
foto gov.ro

Co-preşedintele USR-PLUS Dan Barna afirmă că decizia privind candidatul la viitoarele alegeri prezidenţiale va fi luată de către partid peste doi sau trei ani. Declaraţia vine după ce celălalt co-preşedinte al alianţei, Dacian Cioloş, a afirmat într-un interviu că vizează o candidatură la preşedinţia României.

 "(...) nu a fost o surpriză şi e perfect legitim să aibă această aşteptare. Oricine poate, orice coleg, şi Dacian Cioloş şi ceilalţi colegi pot să îşi dorească o candidatură. Aşa funcţionează USR-PLUS: venim democratic în faţa colegilor, prezentăm program, cel mai susţinut va beneficia de susţinerea partidului", explică Barna.

"Decizia partidului nu este pentru nimeni, pentru că vom decide peste doi ani, sau o să fie la un moment dat decizia pe cine va susţine partidul”, a afirmat Dan Barna, marţi seară, într-o emisiune la Digi 24, întrebat cu privire la declaraţia lui Dacian Cioloş privind o eventuală candidatură la prezidenţiale. 

Barna a adăugat că ştia despre intenţia colegului său de alianţă. 

"Bineînţeles, adică discutăm, nu a fost o surpriză şi e perfect legitim să aibă această aşteptare. Oricine poate, orice coleg, şi Dacian Cioloş şi ceilalţi colegi pot să îşi dorească o candidatură. Aşa funcţionează USR-PLUS: venim democratic în faţa colegilor, prezentăm program, cel mai susţinut va beneficia de susţinerea partidului. E logic, e firesc. Acum miza pentru noi, şi pentru mine, şi pentru Dacian, şi pentru echipa din jurul nostru este ca această guvernare să aibă succes, să dovedim că ceea ce USR-PLUS a spus în opoziţie devine realitate prin act executiv în Guvern şi în momentul acesta, asta să fie problema, care e candidatul USR-PLUS”, a adăugat Dan Barna. 

El a precizat că "între voinţă şi susţinerea colegilor trebuie să mai dovedim, o perioadă”.

Celălalt co-preşedinte al USR-PLUS, Dacian Cioloş, a declarat recent, într-un interviu pentru G4Media, că îşi pune problema unei candidaturi la alegerile prezidenţiale. 

"Eu personal, aşa cum stau lucrurile acum, da, îmi pun problema să candidez. Dar într-un an de zile, în doi ani de zile se poate întâmpla ceva cu mine, că percepţia publică pozitivă e redusă foarte mult. Sau poate să crească altcineva, şi eu sper să crească şi alţi colegi, care să aibă şanse mai mari. Deci decizia va fi luată atunci, la momentul respectiv de către partid”, a declarat Cioloş pentru G4Media.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite